A Peugeot folytatja ralikrossz programját

A Peugeot jövőre is folytatja szereplését a Ralikrossz Világbajnokságon, a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loebbel pedig világbajnoki címet szeretnének nyerni 2018-ban.

Sébastien Loeb korábban elmondta, hogy csak úgy látja értelmét a Peugeot számára a WRX sorozatban, ha erősíteni tudja jelenlétét, ugyanis a Volkswagen Motorsport által támogatott PSRX Volkswagen csapat idén nagy fölényben volt a többi csapattal szemben. A dominancia miatt felvetődött, hogy kilépne a Peugeot a sorozatból, de szerdán megerősítették, hogy maradnak. A Peugeot egyúttal jelezte, készen állnak támogatni az elektromos WRX bevezetését is.

„A Peugeot készen áll, hogy támogassa az E-WRX sorozat létrejöttét, melyben az autók 80%-a elektromos technológiával készülnek. A Peugeot az elektromos autók készítésével új ügyfeleket szeretne megcélozni.” – áll a Peugeot nyilatkozatában.

„Az E-WRX tökéletesen illik a stratégiánkhoz. Sébastien Loeb, a Peugeot nagykövete is támogatását fejezte ki az új technológia iránt. Jövőre egyértelmű célunk, hogy Sébastien Loebbel megnyerjük a világbajnokságot. Ennek érdekében nagyobb erőt fordítunk a WRX autók fejlesztésére és tanulmányozzuk a Hansen család által kiépített sportirányítási rendszert.” – tette hozzá Jean-Philippe Imparato, a Peugeot vezetője.

 

Fotó: Red Bull