Bajnok formában folytatni a szezonzárón

Az M-Sport csapata már a gyártók idei világbajnokaként érkezik a szezonzáró Ausztrál Ralira, ahol Sébastien Ogier már ötszörös világbajnokként állhat rajthoz. A csapat azonban eddig nem sokat ünnepelt a világbajnoki címek után, hiszen az utolsó versenyen is szeretnék folytatni azon sikerek sorát melyet idén elértek. Amennyiben az M-Sport valamelyik autója az első két hely valamelyikén végez, a WRC történelmében a harmadik olyan csapat lehet, mely egy szezonban minden versenyen legalább a második helyet megszerezte.

Az Ausztrál Rali pályái száraz időben a legkoszosabbak, ezért a takarítást végző elsőként rajtoló autóknak nagyon nehéz dolguk van.

Malcolm Wilson az idei sikeres év végén érthetően boldogan érkezik Ausztráliába, ahol szeretné, ha csapata folytatná idei kiváló szereplését.

„A hazai versenyen elért sikerek elképesztőek voltak, a verseny után bontottunk néhány pezsgőt, de az igazi ünnepléssel várni kell az Ausztrál Rali befejezéséig. A bajnoki címeket már senki sem veheti el tőlünk, ugyanakkor szeretném, ha egyik autónk legalább a második helyet megszerezné és ezzel ismét hatalmas sikert aratnánk. Idén már mindhárom versenyzőnk nyerni tudott, és ezt az erős szereplést szeretné mindenki folytatni a szezonzárón is.” – mondta Malcolm Wilson, az M-Sport vezetője.

Az Ausztrál Ralin korábban már sok sikert elért Sébastien Ogier, aki itt már sorozatban ötödik világbajnoki címét birtokolva indulhat.

„A célunkat elértük a Wales Ralin, hiszen nem akartunk Ausztráliában is még a világbajnoki cím bebiztosítása nélkül vezetni. Miután ez sikerült, szeretnénk az ausztrál pályákat maximálisan élvezni. Ugyanakkor van némi nyomás is rajtunk még, hiszen szeretnénk jó eredménnyel zárni az évet. Idén az M-Sport minden versenyen dobogóra állhatott, ezt szeretnénk folytatni a szezonzárón is. Ugyanakkor száraz időben nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen sokat kell takarítanunk a pályákat. Jó lenne erős eredménnyel befejezni ezt a hihetetlen szezont.” – mondta Sébastien Ogier, aki hetedik ausztrál versenyére készül, és korábban 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben is nyerni tudott.

Ott Tanak számára nagyon fontos lesz jó eredményt elérnie, hiszen még harcol az év végi második helyért Thierry Neuvillel. Az észt pilóta idén már két győzelmet elért, Ausztráliában pedig szeretné ezt háromra növelni utolsó versenyén az M-Sporttal.

„Nagyszerű érzés, hogy a bajnok csapat tagjaként mehetünk Ausztráliába, de a kemény munkának még nincs vége. Még küzdünk az év végi második helyért, és szeretnénk, ha az M-Sport két versenyzője állna az élen év végén. Nem lesz könnyű a versenyünk, hiszen az ausztrál futam sohasem az. Ha szeretnénk jó eredménnyel zárni, muszáj lesz maximálisan koncentrálnunk.” – mondta az észt versenyző, aki negyedszer állhat rajthoz Ausztráliában, ahol 2015-ben a hatodik helyen végzett, ez egyben a legjobb eredménye is ezen a versenyen.

A Wales Rali győzelme után is folytatta a kemény munkát Elfyn Evans, aki szintén szeretne jó eredménnyel zárni a hétvégén. Mivel a walesi versenyző indul az M-Sport csapatából a legkevesebb ausztrál tapasztalattal, így elsősorban azonban tanulni szeretne.

„A hazai győzelem sok erőt adott, de nem volt időnk ünneplésre, hiszen készülnünk kellett az Ausztrál Ralira. Korábban kevés sikerünk volt itt, de mindig élveztem a pályákat. Nem ez a legkönnyebb verseny, sokszor jelenthet problémát a kiváló látás a porban és a fákon átszűrődő napfényben. Nagyon fontos, hogy pontos itinert készítsünk. Jelenleg még nehéz megmondani, hogy milyen lesz az időjárás, de szeretnénk a legjobb formánkat adni.” – mondta Elfy Evans, aki harmadszor rajtolhat el Ausztráliában, ahol a 2014-es nyolcadik hely a legjobb eredménye.

Fotó: Red Bull