Block csapata kilép a Ralikrossz Világbajnokságról

Ken Block kilépteti Hoonigan Racing csapatát a WRX sorozatból az idei dél-afrikai szezonzáró versenyt követően. A Ford támogatását élvező csapat tavaly kezdte szereplését a világbajnokságon.

„Bár nagyon élveztünk minden versenyt a Ralikrossz Világbajnokságon, úgy döntöttünk, hogy év végén kilépünk a sorozatból és amíg nem tisztázódik a WRX jövője, addig szüneteltetjük a csapat működését. A folytatáshoz fejlesztenünk kellett volna az autót, de annyi vita volt a fejlesztések terén, hogy úgy döntöttünk kilépünk amíg nem tisztázódik a helyzet. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a ralikrosszé a jövő, és amint lehet, folytatjuk a szereplést.” – mondta Dave Pericak, a Ford fejlesztésért felelős igazgatója.

Ken Block, a Hoonigan Racing tulajdonosa korábban már mondta, hogy fejleszteni szeretnék a Ford Focust a 2018-as szezonra, de a tervek most a polcra kerültek.

„Én és a Ford is sokat tanult ebben a két évben. Mindketten szerettük volna, ha folytatjuk, de így nem látjuk az értelmét. Azért, hogy harcolni tudjunk a világbajnoki címért nagyon sok pénzt kellett volna elkölteni, aminek a jelen helyzetben nincs értelme. Természetesen szomorú vagyok, hogy kilépünk, de néha a sport gazdasági részét is figyelembe kell venni.” – mondta Block.

Andreas Bakkerud tavaly három versenyt tudott nyerni a Hoonigan Racinggel, míg ő a harmadik helyen végzett.

„Ami Andreast illeti, hatalmas erőket mozgatott meg, hogy harcolni tudjon a világbajnoki címért. Ő az egyik legtehetségesebb versenyző, akivel valaha is együtt dolgoztam. Biztos vagyok benne, hogy másik csapathoz tud szerződni jövőre, remélem egyszer még világbajnok lesz.” – tette hozzá Ken Block.

A Hoonigan Racing utolsó WRX futama a novemberi dél-afrikai szezonzáró lesz.

 

Fotó: FIAWorldRallycross.com