Egy pillanatra sem lehetett aludni

Ifjabb Géringer Zoltán a hétvégi porrogszentkirályi MARB versenyen aratott győzelem után az országos és a déli régió bajnokságában is átvette a vezetést. A versenyt követően kérdeztük a Hondás pilótát.

Ifjabb Géringer Zoltán a tavalyi MARB összetett bajnoki cím után idén kategóriát váltott, amihez új motor is került a Honda Civic-be. A motor a kezdetekben még okozott némi problémát, azóta viszont három győzelem mellett kétszer végzett a második helyen.

„Az idei évünk sajnos nem úgy indult, ahogy terveztük. Kategóriát váltottunk, és az új motor gyerekbetegségei közül az egyik pont az első, kazári versenyen jött ki. Ott sajnos nulláztunk, azóta két második helyünk, és három győzelmünk van. Ott vagyunk a bajnokság élén, tehát úgy gondolom, semmi okunk nem lehet panaszkodni!” – mondta Géringer Zoltán.

A hétvégén a porrogszentkirályi MARB futamon szerezte meg idei harmadik győzelmét Zoli, amit követően a MARB összetett és a Déli Régió pontversenyében is az élre állt. A hétvégi győzelem bár simának tűnt kívülről, Zoli úgy gondolja többen is nyerhettek volna, egy pillanatra sem pihenhetett.

„Bátran kijelenthetem, hogy számomra egy győzelem sem sima. Minden verseny első gyorsaságijának a rajtjában úgy izgulok, mintha még soha nem ültem volna versenyautóban. Az amatőr mezőny eleje nagyon erős, így nincs idő aludni. Én azt gondolom, hogy az első tíz versenyzőpárosból bármelyikünk esélyes lehetett volna a végső győzelemre. Boldog vagyok, hogy mi voltunk a leggyorsabbak! Köszönöm édesapámnak, hogy ismét egy 100%-osan felkészített autót kaptunk, igyekeztünk meghálálni ezt! A bajnokságban ezzel a győzelemmel átvettük a vezetést mind az országos összetett értékelésben, mind a déli régió értékelésében. Nagyon igyekezni fogunk, hogy megtartsuk ezeket a helyezéseket!” – tette hozzá a Hondás versenyző.

Arra a kérdésre, hogy hol indul legközelebb, nem tudott Zoli biztos választ adni, hiszen idén már maradtak el MARB versenyek.

„Következő versenyünkről sajnos nem tudok mondani még semmit. Sok terv van, bízunk benne, hogy a tervezett versenyek mindegyike megrendezésre kerül!” – zárta a fiatal pilóta.

 

Fotó: Kálmán Norbert / Rallyfotok.hu