Ekström nyerte a WRX versenyt, Szabó Krisztián megvédte címét

Mattias Ekström győzelmével zárult a Ralikrossz Világbajnokás német futama, így egy pontra megközelítette a bajnokságban Petter Solberget. Szabó Krisztián a S1600-os Európa-bajnokságon megvédte tavaly megszerzett bajnoki címét.

Az előfutamok után Petter Solberg állt a WRX verseny élén, akit hétfőn még egy svéd kórházban műtöttek Lettországban elszenvedett balesetét követően. A kétszeres ralikrossz világbajnok mindkét mai előfutamot megnyerte, így az első előfutamot nyerő Mattias Ekström és a második előfutamban élen végző Timmy Hansent előzte meg az előfutamok után.

Az elődöntőben Petter Solberg ismét nyerni tudott, így győzelemmel jutott a döntőbe, míg a másik elődöntőt Mattias Ekström zárta győzelemmel.
Johan Kristoffersson, aki Lettországban már bebiztosította első vb-címét, ezúttal az elődöntőig jutott, ahol az ötödik helyen végzett.

A döntőben Mattias Ekström magabiztosan szerezte meg a győzelmet Timmy Hansen és Topi Heikkinen előtt, míg Petter Solberg a negyedik helyen ért célba.

Lukács Kornél, a WRX mezőny magyar indulója az előfutamok után a 20. helyen fejezte be a hétvégét.

Ekström győzelmével mindössze 1 pontra közelítette meg a második helyért vívott csatában Petter Solberget a bajnokságban, míg a negyedik helyen álló Sébastien Loeb ezúttal kiesett az elődöntőben, így a bajnokságban 30 pontra nőtt hátránya Solberg mögött.

A S1600-os Európa-bajnokságban Szabó Krisztián tavaly megszerzett bajnoki címét sikerrel védte meg idén, miután legnagyobb riválisa Artis Baumanis a harmadik, Szabó pedig a hatodik helyen ért célba a döntőben, melyet Kasparas Navickas nyert meg. Szabó Krisztián végül 10 pont előnnyel nyerte az Eb-t Baumanis előtt.
Az Esteringben induló másik két magyar versenyző számára kevésbé sikerült jól a hétvége, Marton Gergely a 15., Kovács Marcell pedig a 16. helyen fejezte be az előfutamok után, így nem jutottak az elődöntőbe.
A bajnokságban Marton a 9., Kovács pedig a 19. helyen végzett.

A WRX szezon utolsó versenyére Dél-Afrikában kerül sor november 10-én.

 

Fotó: fiaworldrallycross.com