Evans szeretné, ha Ogier maradna

Elfyn Evans szeretné, ha ötszörös világbajnok csapattársa, Sébastien Ogier maradna 2018-ban is az M-Sportnál. Amíg Evans helye már biztos jövőre is Malcolm Wilson csapatában, addig lehetséges csapattársának kilétére még nem derült fény. Az már korábban eldőlt, hogy Ott Tanak a Toyotához szerződik a következő szezonban.

Sébastien Ogier szerződése év végén lejár az M-Sportnál, a francia versenyző pedig jelenleg három lehetőségen gondolkozik: marad az M-Sportnál, vagy a Citroënhez megy, vagy visszavonul.

„Nagyon remélem, hogy Seb nem fog elmenni. Idén nagyon élveztem vele és Julien Ingrassiával a munkát és sokat tanultam tőlük. Ez a csapat már idén is nagyon sok dolgot elért, de a jövőben még többet érhet el. Ha sok minden változna a csapatban, az nem tenne jót, ezért szeretném, ha maradna Seb és Julien.” – mondta a Wales Ralin első győzelmét szerző Elfyn Evans a brit Autosportnak.

A walesi pilóta arról is beszélt, mit gondol, hogy jövőre már az M-Sport nagy csapatában vezethet.

„Ott Tanak és én 2015-ben már versenyeztünk együtt az M-Sportnál, de akkor még mindketten hasonló szinten voltunk, hasonló tapasztalatlansággal. Most azonban más a helyzet. Nem mondanám, hogy több az önbizalmunk, inkább más a mostani önbizalmunk.” – tette hozzá Evans.

Malcolm Wilson, az M-Sport vezetője nem számít arra, hogy Sébastien Ogier bejelenti döntését az Ausztrál Rali előtt.

„Azt gondolom, Sebnek jelenleg még nincs mit bejelenteni. Tudom, hogy mit kell tennünk azért, hogy megtartsuk jövőre is, jelenleg pedig ezen dolgozunk. Ezen a héten többször is tárgyalunk, de nem számítok arra, hogy bármit is bejelent Ausztrália előtt.” – mondta Wilson.

 

Fotó: Red Bull