Győzelemmel befejezni a szezont

A Hyundai Motorsport csapata győzni szeretne az utolsó idei Rali Világbajnoki versenyen, Ausztráliában, ahol Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen és Hayden Paddon állhat rajthoz.

Három futamgyőzelem, 10 dobogós eredmény, 77 szakaszgyőzelem, 54 Power Stage győzelem – idén már sok sikert ért el a Hyundai Motorsport. Annak ellenére, hogy a csapatvilágbajnoki címet és az egyéni világbajnoki címet is elvesztette Walesben Michel Nandan csapat, szeretne a Hyundai győzelemmel zárni 2017-ben.

„Az Ausztrál Ralin teljes erővel a támadásra helyezzük a hangsúlyt , a győzelemre pedig mindhárom versenyzőnk esélyes lehet.” – mondta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport vezetője.

Hayden Paddon legtöbb hazai szurkolója valószínűleg ezen a versenyen lesz, ezért nagy reményekkel várja a hétvégét.

„Mindig örömmel tölt el, amikor a világ azon oldalára megyünk, ahol születtem. Az Ausztrál Rali fekszik legközelebb hazámhoz, ezért ez a hazai versenyem, melyen a szurkolóktól mindig irreális erejű buzdítást kapok. Szeretném ezt a szurkolást meghálálni nekik valami nagyon jó eredménnyel.” – mondta az Új-Zélandi Hayden Paddon.

Thierry Neuville Walesben elért második eredményével nagyon közel került az év végi második helyhez is, amit Ausztráliában biztosítana be.

„Nagyon jó lesz befejezni a szezont az ausztrál napsütésben és a verseny nagyszerű hangulatában. Tudjuk, hogy a második hely megszerzéséhez az élmezőnyben kell végeznünk most is, amihez sok szerencsére van szükségünk.” – mondta a belga pilóta.

Andreas Mikkelsen 12 hónappal ezelőtt nyerni tudott Ausztráliában és ez a célja idén is.

„Nagyszerű emlék a tavalyi győzelem, remélem, idén a Hyundaijal is sikerülni fog első helyen végeznem. Ez elképesztő lenne a szezonzárásnak és nagyszerű lendületet adhatna a 2018-as szezonra.” – mondta Andreas Mikkelsen.

Az Ausztrál Ralin idén 21 szakaszt kell teljesíteni a mezőnynek, a szakaszok hossza pedig 318.33 km lesz.

Fotó: Red Bull