2024. április 24. 08:40
WRC - 🇪🇺 Közép-Európai Rally
WRC - 🇯🇵 Japán Rally
ERC - 🇭🇺 Rally Hungary

FIA: Nehéz megváltoztatni év közben a WRC-pontrendszert

Andrew Wheatley, az FIA rally igazgatója még a Horvát Rally elején beszélt az idén bevezetett WRC-pontrendszerről, pedig akkor még nem iehetett tudni, hogy a hétvégén miként is alakul. 

Martins Sesks az M-Sport csapatával ír történelmet két WRC-futamon!

Martins Sesks hatalmas lehetőséget kapott az M-Sport csapatától, miután két WRC-futamon is a fordos csapat Rally1-es, de hibrid rendszer nélküli autójával indulhat. 

Neuville folytatta dominálását, eldőlt a WRC2 első helye Horvátországban?

Thierry Neuville szombat délelőtt is folytatta pénteken mutatott kiváló teljesítményét a Horvát Rallyn, miközben a WRC2-ben magabiztos előnybe került Nikolay Gryazin. 

Fourmaux kezdett leggyorsabban szombaton, ismét Neuville vezet a Horvát Rallyn

Adrien Fourmaux első szakaszát nyerte az idei Horvát Rallyn, miután a leggyorsabb tudott lenni az első szombati szakaszon, mely után Thierry Neuville ismét egyedül vezeti a versenyt. 

Micsoda tűzijátékkal zárult a Horvát Rally első napja!

Mintha szinte mindenki a pénteki utolsó szakaszra tartogatta volna igazi tempóját, olyan tűzijáték alakult ki a Horvát Rally első napjának záró szakaszán. Az eredmény pedig Thierry Neuville és Elfyn Evans holtversenye és Sébastien Ogier szakaszgyőzelme lett.  

Evans egy hajszálra az első helytől Neuville defektje után a Horvát Rallyn

Elfyn Evans megszerezte mai második szakaszgyőzelmét, miután Thierry Neuville defektet szedett össze a Horvát Rally második délutáni szakaszán. Csupán 1 tizedre csökkent a belga versenyző előnye. 

Neuville a havazásban sem vett vissza a Horvát Rallyn

Thierry Neuville továbbra is szárnyal a Horvát Rally pénteki napján, és még a havazásban sem vette vissza a tempójából. 
24,679RajongókTetszik
1,925KövetőkKövetés
1,980FeliratkozóFeliratkozás

F1

Kilenc Rally1-es autó indul a Portugál Rallyn, hatalmas csata várható a WRC2-ben

Összesen 69 nevezés érkezett a WRC idei ötödik versenyére, a Portugál Rallyra, ahol kilenc Rally1-es autó áll rajthoz, a WRC2-ben pedig 39-en küzdenek meg a győzelemért és a pontokért. 
Pályafutása legjobb eredményét érte el Bertalan Márton és Paizs Róbert a Rally Hungaryn, ahol óriási meglepetésre az RC4 Európa-bajnoki értékelésben a második helyen végeztek és ezzel az ERC4-es bajnokságban is, 24 ponttal a második helyen állnak. A magyar értékelésben pedig nagy fölénnyel nyerték a kétkerék-hajtásúak versenyét.