Izgalmasra sikeredett a vége

CREDOBUS Eger Rallye 2017 – ORB

Trencsényi József – Verba Gábor (Skoda Fabia R5)

Hogyan sikerült a bajnokság első hat versenye a számotokra?

– Összességében elégedettek vagyunk. Ez az első évünk a Skodával, még tanuló stádiumban vagyunk az autót illetően. Nagyon erős a bajnokság is, így már ahhoz is nagyon kell sietni, hogy a top 10-be tudjon kerülni az ember – kezdi a beszélgetést Trencsényi József.

Milyen emlékeid voltak a régi Eger Ralikról?

– Mindig is pozitív élmény volt az Eger Rally, tetszenek a pályák, de a régebbi verziójú versenyek jobban tetszettek, amelyek a Mátrába is belecsúsztak.

Az Eger Rali volt az év utolsó téttel bíró versenye. Hogyan sikerült számotokra a verseny 15 gyorsaságija?

– Az első napon küzdöttünk az autóval, nem jól volt a hajtás beállítva. Túl szorosak voltak a diffik, folyamatosan tört ki az autó hátulja. Ezt a nap végén sikerült orvosolni, így másnap már a saját tempónkat tudtuk hozni, lehetett gyorsulni. Sikerült lefaragni egy picit a hátrányból és egyet előrelépni, de nagyon kellett hajtani az utolsó gyorsaságin is, hiszen hárman voltunk 3 másodpercen belül. Izgalmasra sikeredett a vége.

Volt még benne, vagy most ennyi volt ebben a versenyben?

– Mindenképpen maradt benne, legfőképpen az első napban. A rossz difi beállítás és a rossz gumitaktika miatt nem sikerült úgy menni, ahogy szerettük volna. A középkeverék helyett, puha abroncsokra lett volna szükség. A második napban már nem maradt olyan sok, de lehetett volna még gyorsulni. Összességében a pontszerzés volt a cél, mert még nem volt eldöntve melyik versenyt minuszoljuk. Az eddigiektől jobb eredményt akartunk elérni, de ugyanakkor nem volt miért kockáztatnunk sem.

Tudjátok, hogy a jövőben miben kell még javulnotok az élmezőny utoléréséhez?

– Igen, ezzel tisztában vagyunk. Legtöbbször csak minimális teszteléssel, vagy teszt nélkül tudunk nekivágni a futamoknak. Az élmezőny üldözéséhez már elengedhetelen lenne a sok-sok tesztelés, aminek eredményeként pontos beállításokat lehetne találni minden versenyre.

Mik a csapat további tervei erre az évre?

– Indultunk a Waldviertel Rally-n, arra az osztrák futamra koncentráltunk és az abszolút hetedik helyen fejeztük be a versenyt. Ezután a fő szempont az autó felkészítése a 2018-as szezonra, némi teszteléssel karöltve.

Szöveg: Sipos Attila