Komjáti Ákos: Jó hangulatban a Mecseken

Komjáti Ákos és testvére, Balázs első pécsi versenyükre készülnek, ahol a historic mezőnyben állnak rajthoz. Az idei szezon a tanulásról szól a miskolci páros számára, ez lesz a cél a Mecsek Ralin is.

Az Eastr Motorsport párosa legutóbb az ózdi historic versenyen állt rajthoz, ahol kalandos versenyük volt, de elégedetten szálltak ki az autóból.

„Az idei Ózd Rally volt az utolsó versenyünk, ahol testvérem, Balázs mellett navigátorként csiszolhattam a tudásomat. A versenyen volt részünk megforgásból, technikai problémákból, de mindezek ellenére sikerült a kategória 2. helyére behozni az autót, így maximálisan elégedettek voltunk és az apró hibáinkból tanulva pedig próbáljuk csiszolni tudásunkat, mind vezetés, mind navigálás terén.” – mondta a Komjáti Ákos.

A Mecsek Ralin még egyszer sem indultak a testvérek, de hat évvel ezelőtt már jártak a pécsi futamon, mely nagyon jó emlék számukra.

„2017-es lesz az első Mecsek Rally számunkra. Eddig csak a Borsod környéki pályákat volt szerencsénk verseny körülmények között kipróbálni. A 2011-es IRC Mecsek Rallyn nézőként volt szerencsém jelen lenni, kíváncsi voltam, hogy tolják a nagyok az Orfű kört. Nagyon jó hangulatú verseny volt, amiért felelősek voltak a versenyzők, a szép környezet és szerencsére a napsütés is.” – mondta a miskolci versenyző.

Az idei Mecsek Rali programja tetszik Ákosnak, szertne épségben, de jókedvvel célba érni.

„Idén egy elég színes versenynek lehetünk részesei. Egyedüli szívfájdalmam, hogy a historic mezőny életéből most kimarad az Orfű kör. Ha valaki Mecsek Rallyról beszél, nekem egyből ez a szakasz ugrik be, viszont ez nem jelenti azt, hogy ne számolnám vissza a napokat! Ha reálisan gondolkozunk, akkor engem már az is megelégedéssel tölt el, ha sikerül épségben, jó hangulatban teljesíteni a távot és a szombati napon vigyorogva szállunk ki a 2105-ös 1.3-as Ladából, melyet korábban Kronome Ákos épített. A hétvégén testvérem, Komjáti Balázs fog ismét navigálni. Remélhetőleg sikerül épségben átvészelni a Mecsek Rallyt és el fogunk tudni indulni Egerben is, ahol egy helycserés támadással indulunk, én fogok navigálni és Balázs vezetni. Egy versenyt Ő, egy versenyt Én megyek és így mindenki ki tudja magát élni, illetve lehetőségünk van egymástól tanulni. Szeretném megköszönni a támogatóinknak segítségét, akik nélkül nem tartom valószínűnek, hogy rajthoz tudnánk állni: Csabának, Fazekas Attilának, Pucsok Gábornak, és Juhász Istvánnak.” – zárta Ákos.

 

Fotó: Peták Tibor