Kopecky: Amíg csak tehetem, mindig rajthoz állok a Barumon

Jan Kopecky és Pavel Dreslre az első napi nagy csatát követően vasárnap bebiztosította karrierje hetedik sikerét a Barum Ralin. A verseny utáni sajtótájékoztatón A cseh pilóta elmondta, ha teheti mindig elindul ezen a versenyen.

– Jan, idén is nyerni tudtál, csakúgy, mint tavaly. Örülsz?

– Nagyon hosszú verseny volt és nehezen is aludtam, ezért nehéz volt a versenyzés is. Azt gondoltam, hogy nem aludtam sokat, de Kajetan Kajetanowicz legyőzött ebben, ő két órát aludt. Nehéz verseny volt, de azt gondolom, a szervezők jó munkát végeztek és nagyon jó volt látni a sok szurkolót a pályák mellett. Örülök, hogy ismét sikerült nyerni, reméljük, jövőre is sikerül.

– Tekintettel, hogy milyen sikeresek vagyok ezen a versenyen és hogy a cseh bajnoki mezőnyből sem igazán tudnak legyőzni, mennyire motivál, hogy újra meg újra elérd itt a győzelmet?

– Nem igazán kell motiváció, mert ez egy nagyszerű verseny, és mindig nagyon élvezem. Amíg az egészségi állapotom engedi és elég sikeres vagyok, addig biztosan el fogok itt indulni.

– Pavel, milyen volt számodra csatázni a két Alexey-jel?

– Először is köszönöm, hogy ennyien szurkoltak nekünk a pályák mellett. Tudtuk, hogy kemény verseny lesz, és úgy is lett. Alexey nagyon jól vezetett, egészségi állapotát alaposan meghazudtolta. Örülök, hogy sikerült nyerni.

 

Fotó: DPPI