Kubica teszteli a Renault-t a Hungaroringen

Robert Kubica beülhet a Renault idei F1-es autójába a Magyar Nagydíj utáni teszten, tudatta a francia csapat. Kubica 2011-ben rali balesete miatt szállt ki a Forma 1-ből, ahol akkor éppen a Renault versenyzője volt.

A 32 éves lengyel versenyző júniusban már tesztelhette a Renault 2012-es autóját, mely annyira jól sikerült, hogy a francia csapat lehetőséget ad Kubicának az idei autó vezetésére is augusztus 2-án.

Robert Kubica tesztje megerősíti azt a feltevést is, miszerint a francia csapat még idén a lengyelt ültetheti Jolyon Palmer helyére, aki elmarad a tőle vártaktól. Kubica mellett Nicolas Latifi fogja a magyar teszten vezetni a Renault-t.

„Robert első két napos tesztjén sok információt tudtunk róla szerezni, és ő is megtudta, képes-e vezetni még egy Forma 1-es autót. A Hungaroringen rendezendő teszten pedig megtudhatjuk, hogy Robert mire képes egy idei autóval. A teszt után elemezzük az információkat, hogy kiderítsük Robertet leigazolhatjuk e egy teljes szezonra.” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault F1 ügyvezető igazgatója.

2008-ban Robert Kubica nyerte a Kanadai Nagydíjat a BMW-Sauberrel, így szerezve meg egyetlen eddigi győzelmét, majd 201-ben csatlakozott a Renault csapatához.

2011-es szezon előtti olasz rali balesetét követően elvesztette a lehetőségét a Forma 1-es karrierjének folytatására, több hosszú műtéttel és felépülési időszakkal folytatódott az ezt követő időszak. A versenyzéshez 2012 szeptemberében tudott visszatérni, balesete ellenére ralival folytatta, ahol 2013-ban megszerezte a WRC2 bajnoki címét. Ezt követően is maradt a Rali Világbajnokságon, ahol Ford Fiesta WRC-vel folytatta, de legjobb eredménye maradt a 2013-as Német Ralin elért ötödik helye, amit még Citroën DS3 RRC-vel ért el. Utolsó világbajnoki versenye a tavalyi Monte Carlo Rali volt.