Lappi: Túl sokat hibáztam

A Toyota finn versenyzője, Esapekka Lappi elismerte idei szezonjában túl sok hibát vétett és reméli, hogy első teljes évében, 2018-ban kevesebbet fog. A WRC2 tavalyi bajnoka idén első versenyén Portugáliában indult, Finnországban pedig már nyerni is tudott.

„Ebben a szezonban sok technikai és vezetési problémám volt. Miután Portugáliában ültem először a Toyota Yaris WRC-ben, gyorsan megtaláltam a jó tempót, de sok hibát is vétettem. Ugyanakkor szerettem volna idén megtapasztalni a határokat, hogy a későbbiekben már könnyebben vegyem fel a többiek ritmusát. Jövőre igyekszem egy jó szezont teljesíteni és nem hibázni ennyit.” – mondta Esapekka Lappi.

A finn versenyző örül, hogy 2018-ban csatlakozik a Toyotához az észt Ott Tanak is.

„Jó, ha olyan erős csapattársa van valakinek, mint Ott Tanak. Jövőre a Toyota sebessége nagyon jó lesz. Ott érkezése személy szerint engem is motivál, mert nem lesz könnyű legyőzni, de ezt szeretném. Keményebben kell dolgozni és motiváltabban kell csinálni a dolgom, hogy folyamatosan olyan gyors legyek, mint ő.” – tette hozzá Lappi.

A WRC2 mezőnyében tavaly pont a most következő versenyen, Ausztráliában lett világbajnok, amihez elég volt célba érnie is.

„Tavaly nem tudtam élvezni az ausztrál futamot, mert arra kellett törekednem, hogy célba érjek. Idén azt hiszem, sokkal inkább élvezni fogom a versenyt.” – tette hozzá a finn pilóta.