Lefebvre otthon nyert

A Citroën francia versenyzője, Stéphane Lefebvre győzelemmel ajándékozta meg szurkolóit, miután nyerni tudott a Le Béthunios Ralin, Észak-Franciaországban.

Lefebvre miután a múlt héten a Citroën C3 R5-ös autóját tesztelte, díszvendégként indult a Le Béthunios Ralin, melyet szülővárosától Noeux-les-Minestől 10 km-re rendeztek.

A Citroën versenyzője barátnőjével, Coralie de Carlivel indult a versenyen egy PH Sport által felkészített DS3 WRC-vel. Bár a mezőnyben 11 WRC is indult, köztük édesapja, Philippe is, Stéphane mind a 12 szakaszon a leggyorsabb tudott lenni és végül magabiztosan nyert.

„Nem vehettem könnyedén ezt a versenyt, mert sokan indultak WRC-vel és szerettem volna a saját tempómban vezetni és gyakorolni az aszfaltos vezetést. A verseny közben jött egy hatalmas felhőszakadás is, ami nehezítette a versenyzést. Próbáltam nyugodtan vezetni, mégis volt egy nagy megforgásom. Örülök, hogy barátnőmmel tudtunk nyerni, neki ez volt az első versenye egy WRC-vel.” – mondta Lefebvre a verseny után.

A francia versenyzőtől nagyon sokan szerettek volna aláírást szerezni, ami meg is lepte a fiatal pilótát.

„Az ország északi felén nagyon népszerű az autósport, én még kisgyerekként jártam apukámmal sok versenyre. Most nagyon jól esett, hogy nagyon sokan ki jöttek a versenyre, és hogy nagyon sokan kértek aláírást.” – tette hozzá Stéphane Lefebvre, akinek ez a verseny a Spanyol Ralira való készülésre is jó volt.