Loeb: Jól éreztem magam a C3 WRC-ben

Sébastien Loeb tegnap murván is tesztelte a Citroën Racing idei WRC-jét, mely után a kilencszeres világbajnok jó érzéssel szált ki a Citroën C3 WRC-ből, de a problémás területekre is felhívta a figyelmet. Loeb még júliusban tesztelte az autót aszfalton is.

Sébastien Loeb tegnap Girona környékén murvás tesztet hajtott végre a Citroën C3 WRC-vel, és visszajelzései fontosak lehetnek a Spanyol Ralira készülve is a Citroën Racing számára.

„Pontosan nem tudom, hogy hány kilométert mentem az autóval, de sokat és jó érzés volt vezetni a C3 WRC-t. A teszt előtt nagyon kíváncsi voltam, hogy jól tudok e még vezetni murván egy WRC-t. Gyorsan ráéreztem a dolgokra és jól esett a vezetés, jól éreztem magam az autóban. Mivel nincs tapasztalatom más idei WRC-vel, így nem tudom összehasonlítani érzéseim más WRC-kel. A trükkös részeken könnyen vezethető a C3, de a gyors részeken kissé az aszfaltos teszthez volt hasonló, nehezebben vezethető. Most törekedni kell az autó ezen problémás vezethetőségének megoldására, de összességében nem viselkedett rosszul az autó.” – mondta az Autosport.com oldalnak a kilencszeres világbajnok.

Loeböt a brit szaklap faggatta az esetleges jövőbeni visszatéréséről is a Rali Világbajnokságra.

„Semmilyen megállapodás nem született még a Citroën és köztem a jövőbeni munkáról, először gondolkodnunk kell, hogy lenne ez egyáltalán lehetséges.” – tette hozzá a francia rali legenda.

A Citroën versenyzői is megkezdték már a felkészülést a WRC következő, spanyol versenyére, Stéphane Lefebvre kedden tesztelt, ma pedig Kris Meeke ül a C3-ba. A Citroën harmadik versenyzője a vegyes talajú futamon Khalid Al Qassimi lesz.

 

Fotó: Citroen Racing