Lukyanuk: Nehéz volt úgy menni, hogy nem tudtam eléggé koncentrálni

Alexey Lukyanuk továbbra sem épült még fel súlyos májusi balesetéből, azonban így is sikerült a Barum Ralin Alexey Arnautovval a második helyen végezniük. Az orosz pilóta a sajtótájékoztató után elmondta milyen állapotban volt a versenyen.

– Második helyen végeztél Alexey, mennyire volt nehéz ez a verseny a fizikai állapotod miatt?

– A rajt előtt azt gondoltam, hogy tökéletes fizikai állapotban vagyok, és gond nélkül sikerül elég gyorsnak lennem majd. Aztán már a pénteki városi szakasz után nagyon elfáradtam, mert nem volt elég erős a lábam és nehezen ment a fékezés. Sajnos ez a későbbi szakaszokon fokozódott, nehéz volt úgy menni, hogy nem tudtam maximálisan a vezetésre koncentrálni. Örülök, hogy ismét versenyezhettem, a közel egy hónapos kórházi kezelés után is nagyszerűen éreztem magam a pályákon.

– Most pedig a navigátorhoz, Alexey Arnautovhoz fordulnék. Milyen volt a verseny a számodra?

– A Barum Rali mindig nagyon gyors és trükkös. Nagyon örülünk, hogy itt lehettünk és küzdhettünk a riválisok ellen, és Alexey állapota is megfelelő volt. Nagyon jó tempóban vezettünk és talán a következő versenyen ez még jobb lehet. Fantasztikus ez az eredmény, örülök, hogy itt voltunk és láthattuk a sok nézőt a szakaszok mellett.

 

Fotó: DPPI