Matton: Breen és Lefebvre vállaljon több kockázatot

A Citroën Racing csapatvezetője, Yves Matton több kockázatvállalást kért Craig Breentől és Stéphane Lefebvretől a Rali Világbajnokság szezonzáró ausztrál versenyén.

Craig Breen idén többször bizonyult a leggyorsabb Citroën versenyzőnek, hatszor végzett ötödik helyen ebben a szezonban. Lefebvre eddig csak hat versenyen indult, legjobb eredménye pedig a Lengyel Ralin elért ötödik helyezés volt.

„Szeretném, ha a fiatal versenyzőink több kockázatot, nagyobb tempót vállalnának Ausztráliában. Ha ez sikerül pozitívan zárhatnánk az idényt.” – mondta Yves Matton.

Stéphane Lefebvre már versenyzett Ausztráliában, 2015-ben a pályabejáráson megsérült Mads Östberg helyett indult a versenyen és 13. helyen végzett.

A Citroën legtapasztaltabb versenyzője idén a szezonzárón Kris Meeke lesz, aki 2013-ban azonnal egy második hellyel debütált a kenguruk földjén, majd 2014-ben és 2015-ben is vezette a versenyt.

„Tudjuk Krisről, hogy szereti az ausztrál pályákat és jól is megy rajtuk, az első napon jó lesz a rajthelye, így bízhatunk egy jó eredményben tőle.” – mondta Kris Meekeről Matton.

 

Fotó: Red Bull