Megkezdődik a C3 R5 tesztelése

A Citroën Racing egy év után munka után elérkezett az új Citroën C3 R5 tesztelésének megkezdéséhez. Az új autóval a francia gyártó feledtetni szeretné a DS3 R5 problémáit és új ügyfeleket szeretne találni.

A 2013-as bevezetése óta az R5-ös kategóriában nagyon sok fajta autó lett kifejlesztve. Jellemzői miatt az R5-ös autókat „mini WRC”-knek is nevezik. R5-ös autóval lehet indulni a WRC2-ben, az ERC-ben és a legtöbb ország nemzeti bajnokságában is ezek az autók jelentik a legerősebb kategóriát.

A Citroën első R5-ös autójával sok probléma volt, ezért a DS3 helyett a Citroën Racing elhatározta, hogy egy új R5-ös autót épít a C3 alapjaira, ezt az autót ezen a héten kezdik tesztelni.

„Elérkeztünk az első éles teszthez a Citroën C3 R5-tel, ez az autó már csaknem a kész változat. A fejlesztés során egyértelműsítettük, hogy új mércét szeretnénk vele felállítani az R5-ös kategóriában. Az autóban minden eddigi partnerünk és beszállítónk részt vett, és vesz, a tesztek során pedig Stéphane Lefebvre, Craig Breen, és Yoann Bonato lesznek segítségünkre.” – mondta Yves Matton a Citroën Racing vezetője.

Az új Citroën C3 R5 tervezése egy éve kezdődött, alkatrészeit pedig külön külön is tesztelték.

„Az első teszteket már olyan autóval kezdjük meg, ami közel van ahhoz, amit majd ügyfeleinknek adunk el. A teszteket minden fajta útfelületen végezzük majd, így vizsgálva az autó megbízhatóságát. A C3 R5 és a C3 WRC között vannak közös pontok is, ilyen például a bukócső, amit ugyanaz a mérnök fejlesztett ki. Azt gondolom, az új autóval maximálisan ki tudjuk elégíteni vevőink kívánságait.” – mondta Pierre Budar fejlesztési igazgató.

Az autó tesztelését követően várhatóan 2018-ban lesz homológizálva.