Nem lesz sétagalopp

Hogy nyitó vagy záró futam az Eger Rali, az nem zavarja Kurtos Robit és Szegedi Mátét. Egyetlen feladat lebeg a szemük előtt, a célba érés.

Időben elkészültök az Eger Ralira, vagy már most 100%-os a kocsi?
– Inkább olyan 85-90%-os a Mitsubishi készenléti állapota. És olyan nincs, hogy egy versenyautó 100%-os… szerintem. Mindig van mit csinálni rajta, akkor is, ha nem hibázik az ember egy-egy versenyen. Szerencsére minden megérkezett, igaz nem túl hamar, mert másfél hét volt, pedig a Mecsek Rali utáni hétfőn azonnal megrendeltem őket. Így szorgos napok állnak mögöttünk, és körülbelül ugyanilyen lesz a versenyhétvégénk is. A verda új befecskendezőket kapott, tehát vár rá még egy újra programozás, de ez nem számottevő időben, meg lehet oldani már közvetlenül a verseny helyszínén is. A lámpasort kell még összeépíteni, aztán már csak a dekorozás marad. Úgy gondolom elkészülünk. De amúgy én már pályát fogok járni csütörtökön, mikor az utolsó simításokat végzik majd a kocsin.

Nem lesz sétagalopp az egri futam.
– Tényleg nem. 15 gyorsasági szakasz áll előttünk, de örülünk, hogy ismét versenyezhetünk Egerben. Szeretjük ezeket a pályákat, és biztosan jó lesz visszatérni, még akkor is, ha régen ez a szezonnyitó futam volt, nem pedig záró. Csütörtök reggel felvesszük az itinert, és onnantól megint lesz mit csinálnunk… nem mintha eddig unatkoztunk volna, de az autóversenyzés az életünk része.

Akkor feltételezem, hogy most sem tudsz menni egy métert sem a kocsival előtte.
– Nem-nem. Ma vittem el futóművet állítani, és van még rajta meló. Ez megint így alakult, persze saját hibámból, mert még csak most leszünk kész teljesen, meg persze az alkatrész érkezése miatt. Ilyen ez az ilyen. Előfordult jó párszor, hogy nem volt alkalmunk kipróbálni az autót, és a versenyen teszteltünk. Mindegy is, csak legyen működőképes… és ne hagyjon cserben a bajnokság utolsó futamán.

Mivel lennétek elégedettek a verseny végén?
– Szombaton a Rali2 kezd, úgyhogy számítunk a felhordásra, de amikor mi rajtolunk előbb, akkor meg fordítva szokott lenni, nincs ezzel semmi gond. Remélhetőleg addig lehullik az összes falevél, sütni fog a nap, az eső nagyívben elkerüli az egri borvidéket. Ha minden úgy történne végre, ahogy elterveztük, és nem úgy, ahogy évközben alakultak a dolgok, akkor még az is előfordulhat, hogy jól fogjuk érezni magunkat. Jó lenne verseny végén úgy beszélni erről a futamról, hogy tök jó volt minden… és végre célba értünk.

Reklámpartnereinknek köszönjük a segítséget!

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Peremicki István