November végén mutatkozik be az új R5-ös Citroën

A Francia Rali Bajnokság utolsó idei versenyén mutatkozik be a Citroën C3 R5, melyet az idei francia bajnok, Yoann Bonato vezethet először éles körülmények között.

Yoann Bonato a Rallye Du Var előfutójaként először vezetheti versenykörülmények között a Citroën C3 R5-öt, melyet a Citroën a DS3 sikertelensége miatt készített partnerei részére. Bár az idei francia bajnok csak előfutó lesz, idejét fogják mérni, így összehasonlítható lesz a versenyen induló többi R5-ös autó eredményével.

„A Rallye du Var jó lehetőséget teremt arra, hogy a partnereink lássák mire lehet képes az új R5-ös Citroën, és hogy mérnökeink éles körülmények között nézzék meg munkájuk sikerességét.” – mondta Yves Matton a Citroën Racing vezetője.

A Citroën C3 R5 2018 elején lesz homologizálva és akkortól lesz elérhető az érdeklődő versenyzők számára.

Yoann Bonato idén négy győzelmet aratott Citroën DS3 R5-tel, így jól ismeri a francia gyártó első R5-ös típusát, ennek ellenére azt nyilatkozta, a C3 R5 teljesen más, mint a DS3.

„A C3 R5 az első autó, melyet még akkor próbálhatok ki, amikor karrierjének elején áll. Az új R5-ös autót nehéz összehasonlítani a DS3 R5-tel, mert az alváza, a motorja és sok más teljesen különböző. Az új autót vezetve úgy éreztem, mintha egy nagyon komoly, erős autót vezetnék.” – mondta Bonato a C3 R5 tesztelése után.

A Rallye du Var november 24-26 között kerül megrendezésre, a szakaszai nagyon hasonlítanak a Monte Carlo Raliéhoz.