Nyolc magyar páros az osztrák szezonzárón

Nyolc magyar egység áll rajthoz az Osztrák Rali Bajnokság utolsó idei versenyén, melyen eldől az osztrák bajnoki cím is. A Waldviertel Rali két hét hét múlva rendezik.

63 nevezés érkezett az utolsó 2017-es osztrák bajnokira, a Waldviertel Ralira, köztük 3 WRC, 10 R5-ös autóé.

A WRC-s mezőnyben Hermann Neubauer Forddal, Raimund Baumschlager Volkswagennel, míg Niki Mayr-Melnhof Citroënnel áll rajthoz. Az idei osztrák bajnokságot Neubauer 2 pont előnnyel vezeti Baumschlager, és 14 ponttal Mayr-Melnhof között, így még mindhárman esélyesek a bajnoki címre.

Az R5-ös mezőnyben elindul három magyar duó is, Botka Dávid és Mesterházi Márk, Trencsényi József és Verba Gábor, Szabó Zoltán és Kerekes József is Škodával áll rajthoz.

Az N-csoportos mezőnyben lesz látható Rongits Attila és Hannus László Evo IX-es Mitsubishivel, míg Szauer Gergő és Rácz László egy R4-es Evo IX-es Mitsubishivel indul.

A 2WD mezőnyt gyarapítja Klausz Kristóf és Csányi Botond az R2-es Peugeot-val, míg Czézinger Kristóf és Ősze Róbert Ladával indul.

A murvás versenyt november 10-11-én rendezik, a mezőnynek összesen 14 szakaszt kell teljesíteni, melyek hossza 125.28 km lesz.

 

Fotó: Szauer Rally Team