Ogier: Még mindig a rali a legjobb

Sébastien Ogier kijelentette, hogy még mindig a ralisport a legjobb, annak ellenére, hogy a tesztelhette a Red Bull 2011-es Forma 1-es autóját.

A Red Bull autójának tesztjén az osztrák csapat korábbi versenyzője, David Coulthard adott tanácsokat a négyszeres világbajnok raliversenyzőnek.

„Sen először vezetett Forma 1-es autót és rögtön 100 km-t tett meg vele. Azut kell mondjam, hogy kiváló munkát végzett.” – dicsérte Coulthard Ogiert.

A francia versenyző a teszt után nem sokkal kijelentette, ez csak egyszeri alkalom volt és nem tervez semmi komolyat az F1-gyel kapcsolatban.

„A teszt ellenére, úgy gondolom, még mindig sikeresebb tudnék lenni a raliban, mint az F1-ben. Azt gondolom, hogy a rali a legjobb. Nagyon jó a raliautókat különböző felületeken vezetni, ezt jobban élvezem. Ugyanakkor nagyon, nagyon hálás vagyok a Red Bull csapatának, hogy vezethettem a Forma 1-es autójukat. A tesztet szintén nagyon élveztem, de nem tervezek autósportágat váltani, ez csak szórakozás volt.” – mondta Ogier.

Sébastien Ogier legközelebb a jövő hétvégén ül raliautóba, amikor a Finn Ralin próbálhatja megszerezni a győzelmet. Az M-Sport versenyzője nem tud semmilyen hasznot húzni a Ford Fiesta WRC vezetéséhez a Red Bull autójának vezetése után.

„Azt gondolom, ha ugyanolyan féktávokat próbálnék a ralin, mint amiket a F1-es teszten próbáltam, nagy bajba kerülnék.” – zárta Ogier.

 

Fotó: Red Bull