back to top
2024. augusztus 03. 15:03

KezdőlapORBÉlvezni szeretné a versenyzést Székesfehérváron a Német Motorsport

Élvezni szeretné a versenyzést Székesfehérváron a Német Motorsport

-

Egy sima, egy fordított: eddig ez volt a sorminta Német Gábor és Németh Gergely szezonjában. Az a céljuk, hogy a Székesfehérvár Rallyn „visszaüljenek a lóra” és elégedetten zárhassák a hétvégét.

Eddig hullámvasútszerűen alakul a 2024-es bajnokság a Német Motorsport számára: a veszprémi Rally Hungaryn a technika ördöge fosztotta meg a csapatot a dobogós eredménytől, a Diósgyőr Rallyn aztán Német Gábor és Németh Gergely pályafutásának első ORB-futamgyőzelme következett, a Mecsek Rallyn pedig az újabb első helyért vívott csata közben, az utolsó előtti szakaszon balesetet szenvedtek. Ezek után úgy érkeznek meg a hétvégi Székesfehérvár Ralira, hogy nincs rajtuk teher.

„Kellett egy kis idő a Mecsek után, hogy átgondoljuk és kielemezzük a történteket, de összességében egy jónak mondható versenyt futottunk, viszont a végén elkövetett hiba lenullázta az addig jó szereplést. Külön sajnálatos, hogy egy másfeles szorzójú futamon történt mindez, nagyon sok pontot veszítettünk a bajnoki pontversenyben, így eléggé nagy a lemaradásunk a tabellán” – mondta Német Gábor.

A páros a bajnokság hatodik helyéről várhatja a hétvégi megmérettetést, így szeretnék most a lehető legtöbb pontot begyűjteni.

„Innentől túl sok taktikázásnak már nincs különösebb értelme, így az a célunk a szezon második felében, hogy felszabadultan autózzunk és élvezzük a hátralévő három futamot, beleértve a hétvégi Székesfehérvár Rallyt is. Mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb eredményt hozzuk ki magunkból, de ebben az erős mezőnyben ez nem könnyű, ilyen hőségben pedig különösen nehéz feladat lesz” – tette hozzá Németh Gergely.

A csapat egy hasznos teszttel készült fel a versenyre.

„Kellett jó pár kilométer, hogy visszarázódjak és újra azt a tempót hozzam, amit szeretnék, illetve a beállításokon is módosítottunk, amiről úgy gondoltuk, hogy a Mecseken nem csináltuk jól, azt reményeink szerint most sikerült kijavítanunk. Hasznos teszt volt, ráadásul az időjárás is pont azt hozta, amit a hétvégétől is várhatunk. Ami pedig a hétvégi pályákat illeti, a Peugeot Kupában mentem már rajtuk korábban, akkor emlékeim szerint tetszettek. Nagyon tempós szakaszok, sok helyen lesz fehér aszfalt, ami helyenként nagyon csúszik, de alapvetően jó pályák, élvezhetőek. Aztán meglátjuk, hogy ebben a melegben ezt mennyire fogjuk élvezni” – mondta mosolyogva Gábor.

A Székesfehérvár Rallyn szombaton három, vasárnap pedig további nyolc gyorsasági szakaszt, összesen 132 versenykilométert kell majd teljesítenie a mezőnynek – a résztvevők életét pedig a várhatóan extrém meleg időjárás is tovább nehezíti majd.

 

Friss