Rovanpera a legjobb idővel mutatkozott be

Az ERC szezon utolsó versenyének kvalifikációján Kalle Rovanpera érte el a legjobb eredményt, a 17 éves versenyzőnek a lett verseny a bemutatkozó futama komoly mezőnyben.

Péntek délután rendezték a lett Liepaja Rali kvalifikációját, melynek 3.02 km-es szakaszán a finn Kalle Rovanpera érte el a legjobb eredményt, mögötte az orosz Nikolay Gryazin 1.2, és a szintén orosz Alexey Lukyanuk 2 másodperccel maradt el.
Rovanpera a lett ERC futamon debütál első komoly versenyén, miután október 2-án sikeresen megszerezte jogosítványát Finnországban, ahol már 17 évesen van mód rá. A finn versenyző korábban Škodával versenyzett Lettországban és Finnországban, Peugeot-val Olaszországban, míg e hétvégén először vezet Fordot. Rovanpera mellett a navigátor személye is változott, a lett versenyen Jonne Halttunen olvassa az itinert.

A kvalifikáció negyedik idejét a lengyel Kajetan Kajetanowicz érte el, akinek elég pontszerző helyen végeznie, hogy sorozatban harmadik Európa-bajnoki címét nyerje. Kajtot ebben csupán a portugál Bruno Magalhaes tudja megakadályozni, aki ma a kilencedik lett.

A lett versenyen induló két magyar páros közül ifjabb Érdi Tibor az abszolút 14 és ERC2 4., míg Klausz Kristóf az abszolút 26., ERC3 11. és U27-es Junior ERC mezőny 8. helyén végzett.
Ifjabb Érdi Tibor és Papp György az ERc2-es bajnokság második helyén áll jelenleg 4 ponttal elmaradva az olasz Zelindo Melegari mögött, így a magyar Mitsubishis páros akár Európa-bajnoki címet is ünnepelhet a vasárnapi célban.

A murvás versenyen holnap hét, vasárnap pedig hat szakaszt rendeznek.

 

Fotó: RallyPhotos Finland