Rovanpera: Élveztem a csatát Gryazinnal

A 17 éves Kalle Rovanpera első ERC versenyén indult a lett Liepaja Ralin, ahol először vezette az M-Sport Ford Fiesta R5-ös autóját és először ült mellette Jonne Halttunen is. A finn versenyző ennek ellenére nagy csatában a második helyet szerezte meg Nikolay Gryazin mögött.

 

– Kalle, aszt hiszem ez a második hely tökéletes debütálás az ERC-ben. Reggel közelebb kerültél Nikolay Gryazinhoz, de később ismét nőtt a távolság köztetek.
– A körülmények nagyon nehezek voltak, mert a nagy eső miatt hol saras, hol száraz részek voltak. Az autó is új volt számomra és mindig nehéz egy ismeretlen autóval elég gyorsan menni. A gyorsasághoz kellő ismeret kell az autóról, de azon leszünk, hogy ezt megszerezzük.

– Nikolay-jal már többször csatáztál, most milyen volt ez a küzdelem?
– Nikolay-jal mindig élvezetes csatákat vívunk, már R2-es autóval is csak másodpercek voltak közöttünk. Mint mindig, most is nagyon élveztem a harcot vele.

– Jonne, először ültél Kalle mellett. Milyen volt vele együtt dolgozni?
– Az egész csapat nagyon jól dolgozott. Először dolgoztam az M-Sporttal, és nagyon sok változtatást végeztünk az autón, amik jól beváltak. Kalle tanulta az autót és sokat fejlődött a hétvége során. Igaz, hogy ez is R5-ös autó, ahogy Kalle előző autója, a Škoda is az volt, de mégis nagy a különbség. Ezen a hétvégén a Wales Ralira teszteltünk, ott szeretnénk igazán gyorsak lenni.

 

Fotó: DPPI