Smeets: A legjobb helyre került a világbajnoki cím

A hétvégi, rigai Ralikrossz Világbajnoki futamot követően eldőlt az egyéni és a csapatvilágbajnoki cím is, előbbit Johan Kristoffersson szerezte meg, utóbbit pedig csapata, a PSRX Volkswagen. A siker után a Volkswagen Motorsport igazgatója, Sven Smeets is nyilatkozott.

„Idén kimagaslóan teljesített Johan Kristoffersson. Teljesen megérdemelten lett bajnok úgy, hogy Sébastien Loeböt és Mattias Ekströmöt legyőzte, nem beszélve csapattársáról, Petter Solbergről. Johan nagyon magabiztos és erős egyéniség, ráadásul a sikerek után is a földön tudott maradni. A legjobb helyre került idén a világbajnoki cím. Johan része annak a kiváló csapatnak, mely szintén megérdemelten lett világbajnok. A szezon előtt alakult csapat tökéletes összhangban dolgozott együtt már a kezdetektől. A sportban általában csak egy hajszál választja el az örömöt és a szomorúságot. Sajnálom, ami Petterrel történt, mielőbbi jobbulást kívánok neki. Petter az apja ennek a sikernek, nagyon komolyan részt vett a projektben és nagyon büszke lehet a csapatra.” – mondta Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója.

Petter Solberg a hétvégi verseny elődöntőjében szenvedett balesetet, amiben eltört a kulcscsontja, így kevés esély van, hogy rajthoz álljon a következő, német WRX futamon.