Solberg Esteringben már indulna

Petter Solberg egy hete, a Ralikrossz Világbajnokság lett versenyének elődöntőjében szenvedett balesetet, amiben eltört a kulcscsontja és két bordája. A norvég versenyzőt holnap műtik, a jövő hétvégén pedig már versenyezne Németországban.

„Nagy fájdalmaim vannak. Az orvosok úgy döntöttek, hétfőn megműtenek Svédországban és stabilizálják a kulcscsontom. Jelenleg mentálisan készülök a műtétre, utána pedig már szeretnék indulni a német ralikrossz versenyen. Mindenképp megpróbálom a versenyzést, ha ez lehetséges, ha nem, akkor kénytelen vagyok azt is elfogadni.” – nyilatkozta a kétszeres ralikrossz világbajnok, aki a héten szállítottak Lettországból Svédországba.

Múlt hétvégén Lettországban világbajnok lett Solberg csapata, a PSRX Volkswagen és csapattársa, Johan Kristoffersson is. A norvég versenyző jelenleg a pilóták bajnokságának második helyén áll, de a sorozat tavalyi világbajnoka, Mattias Ekström és Sébastien Loeb csak 5 illetve 15 ponttal van mögötte.

„Nagyon fájt, hogy nem tudtam együtt ünnepelni a csapat és Johan világbajnoki címét, helyette a kórházban voltam. A csapat idei célja a vb címért való csata volt, és a harmadik versenytől végig vezetve lettünk világbajnokok. Nagyon büszke vagyok a csapat és Johan világbajnoki címére is, főként, hogy ez már az első évünkben sikerült. Most azért harcolok, hogy felépüljek annyira, hogy versenyezni tudja jövő hétvégén Esteringben, nagyon szeretném megszerezni az év végi második helyet.” – mondta Petter Solberg.

A PSRX Volkswagen csapat a tervek szerint Dieter Deppinggel kiegészülve három autóval indul a jövő hétvégi, idei utolsó előtti WRX futamon Németországban.

 

Fotó: FIAWorldRallycross.com