Szabó Zsolt marad a WTCC-ben

Aurelien Panis helyére érkezett Szabó Zsolt a Zengő Motorsport WTCC csapatába, ahol Nagy Dávid a csapattársa. Szabó kiválóan teljesített a WTCC argentin versenyén, így maradhat a magyar csapatban a hátralévő versenyeken is.

Aurelien Panis a WTCC argentin versenye előtt távozott Zengő Zoltán csapatától a TCR-be, ahol megnyerte a legutóbbi verseny egy Honda Civic-kel a Boutsen Ginion csapatban.

Szabó Zsolt, aki csupán az argentin WTCC versenyre kapott lehetőséget, szintén jól teljesített a világbajnoki mezőnyben, így maradhat a hátralévő futamokon is a Zengő Motorsportnál.

„Nagyon örülök a hírnek és már alig várom a következő versenyt. Argentínában csak arra törekedtem, hogy minél több tapasztalatot szerezzek, és reménykedtem, hogy kapok a csapattól még egy lehetőséget. Most igyekszem a legjobban felkészülni a versenyekre, célom, hogy minden alkalommal bekerüljek a Q2-be a kvalifikáción. Nem lesz könnyű dolgom, mert az autómban még a 2015-ös motor van és kevés a tapasztalatom is. Ennek ellenére igyekszem minél jobban szerepelni és talán még pontot is sikerül szereznem.” – mondta Szabó Zsolt.

Zengő Zoltán csapatában mindig kiemelt helyük volt a tehetséges fiataloknak, a csapatvezetőt pedig Szabó meggyőzte Argentínában.

„Nagyon örülök, hogy lehetőséget adtam Zsoltnak. Képes volt megmutatni, hogy kényelmesen és gyorsan tud menni az autóval, úgy, hogy nincs elég tapasztalata. Zsolt nagyszerű tehetség, Nagy Danival pedig nagyon jó csapatot fognak alkotni.” – mondta Zengő Zoltán csapatvezető.

 

Fotó: DPPI