Valóra vált Ogier álma

A négyszeres Rali Világbajnok Sébastien Ogier álma vált valóra, miután tesztelhette a Red Bull Racing F1-es autóját.

Ogiernak a háromszoros világbajnok néhai Ayrton Senna volt a gyerekkori példaképe, és azóta szeretett volna kipróbálni egy F1-es autót. Ezt a lehetőséget a francia versenyző korábbi két WRC csapata, a Citroën és a Volkswagen is kizárta, de mostani csapata, az M-Sport engedélyezte, hogy pár kört mehessen a Red Bull 2011-es autójával.

A tesztre még a múlt hónapban került sor és 60 kört tehetett meg Ogier a F1-es autóval az osztrák Red Bull Ringen, az autó vezetésére az osztrák csapat V8-as 3.5 literes autójával készült fel.

„Nagyon nagy élmény volt vezetni az autót. Ez a vezetés teljesen eltért azoktól az autóktól, amiket korábban vezettem. Nem csak az autó gyorsaságát tudtam megfigyelni, de azt is, hogy miközben gyors voltam, kényelmesen tudtam irányítani az autót. Gyerekként Ayrton Senna volt a példaképem és mindig is arról álmodtam, hogy egyszer kipróbálhatok egy Forma 1-es autót. Egy autóversenyző mindig gyors autót szeretne vezetni, és a Forma 1-es autóknál nincs gyorsabb, így mindenki szeretne kipróbálni egyszer egy ilyen autót.” – mondta Ogier.

A francia versenyző korábban már indult Porsche Kupa versenyen is, a Red Bull autójának vezetéséhez pedig a csapat korábbi versenyzője, David Coulthard adott tanácsokat. Ogier a teszt során változtatta az autó kipörgésgátló rendszerének erősségét is, ahogy egyre magabiztosabban irányította az autót.

„Fokozatosan csökkentettem a kipörgésgátló erősségét, majd a nap végén már anélkül vezettem. Érdekes volt, hogy kipörgésgátló nélkül is milyen jól lehet vezetni az autót.” – tette hozzá Ogier.

Az M-Sportnak van egy GT programja is a Bentley-vel, és a francia raliversenyző nem tartja kizártnak, hogy azt az autót is kipróbálja egyszer.

„Jelenleg a versenyzés sok időmet elveszi, a maradék időben pedig szeretnék a családommal lenni. A jövőben viszont nem tartom kizártnak, hogy más autókat is kipróbáljak.” – zárta Sébastien Ogier, aki a hónap végén már a Finn Ralin áll rajthoz.