Véget ért Sébastien Loeb jó sorozata

2007-ben Sébastien Loeb 3 tizedmásodperccel maradt alul az Új-Zéland Ralin akkori legnagyobb riválisával, Marcus Grönholmmal szemben, így a második helyen végezve. 10 évvel később ugyanez a kis különbség gátolta meg Sébastient a német Esteringben, hogy döntőbe jusson a Ralikrossz Világbajnokság futamán, ezúttal is Grönholmmal, de most Niclas-szal, Marcus fiával szemben maradt alul a francia versenyző.

Ezzel Sébastien Loeb öt versenyes sorozat, mely mindegyikén dobogóra állhatott a döntőben, véget ért.

„Természetesen nem ilyen eredményre számítottam. Az első kanyart egyszer sem sikerült jól bevennem, így folyamatosan lassítottak a többiek támadásai és egyszer sem tudtam a saját tempómban menni. Az elődöntőben való búcsú, azért is szomorú, mert a múlt héten sikerült javítanunk az autó motorerején. A csalódást keltő hétvége ellenére a csapat kitett magáért és erőfeszítéseik jó irányba terelik az autót.” – mondta csalódottan Sébastien Loeb, aki megtartotta bár bajnokiságbeli negyedik helyét, de hátránya 30 pontra nőtt a második helyen álló Petter Solberg és 29 pontra a harmadik Mattias Ekström mögött, így valószínűleg a negyedik helynél jobb eredményt idén már nem tud elérni.

A Ralikrossz Világbajnokság utolsó versenyére Dél-Afrikában, egy új helyszínen kerül sor november 10-12 között, de előtte Sébastien Loeb még elindul a Marokkó Ralin, melyen a januári Dakar Ralira készül.