Vincze Ferenc vezet az Eger Rali első napja után

Vincze Ferenc zárta az Eger Rali első napját az élen, miután az ORB szezonzáróján nagy csatában gyorsabbnak bizonyult Turán Frigyesnél. Az abszolút harmadik helyen Ranga Péter áll. A Rali2 mezőnyében Kanyik Antal szerezte meg a győzelmet.

A szeptemberi Budapest Rali elmaradása után kiírt Eger Rali első napjának kilenc szakasza után Vincze Ferenc és Bazsó Attila áll az élen. A Škodás páros a verseny negyedik szakaszán vette át az első helyet az addig vezető Turán Frigyestől és Farnadi Ágnestől. Turán főként a 12.6 km-es Terpesi szakaszon szenvedett hátrányt riválisától, miután a 150 km/h átlagsebességű pályán kijött Fordjának lassabb végsebessége.
Vincze az utolsó hat szakaszt megnyerve 11.9 másodperc előnnyel várhatja a holnap hat szakaszt Turán előtt.

Az abszolút harmadik helyen Ranga Péter és Szőke Tamás fejezte be a napot 28.8 másodperc hátrányban, a pécsi Škodás versenyző első Eger Raliján indult, így főként a pályákat igyekszik tanulni.

A negyedik helyen áll Kazár Miklós és Ferencz Ramón a Forddal, akik egész nap próbálták felvenni az előttük álló tempóját, ez azonban csak egyszer, a nap utolsó előtti szakaszán sikerült. A pilótaként háromszoros, navigátorként pedig egyszeres magyar bajnok 11.9 másodperccel követi Rangát.

Ahogy Kazár Miklós az előtte állókkal, úgy ifjabb Kiss László és felesége, Varga Zsuzsanna pont vele igyekezett lépést tartani, ami során Kiss László 13.5 másodperces hátránnyal áll az első nap után, míg Bodolai Lászlót és Popovics Lászlót 15.1 másodperccel előzi meg.

A hetedik helyről várhatja a folytatást ifjabb Ranga László és Tóth Imre, őket pedig Lovász Pál és Kürti Tamás, Trencsényi József és Verba Gábor, valamint Matics Mihály és Zejda Viktória követi az első 10 helyen.

Maticsék 42.7 másodperccel vezetik a 3-as géposztályt, a már bajnok versenyzőt Osváth Péter és Répás Zoltán követi a második helyen, míg a harmadikon Rongits Attila és Hannus László áll további 3.6 másodperc hátránnyal.

Ollé Sándor és Tóth Zsolt, valamint Cseh Vilmos és Németh Gergely egyaránt kiszorultak a top 10-ből az R5-ös Škodákkal. Ollénak eddig az Eger Rali az első olyan versenye, ahol végre tanulhatja autóját és az ózdi hatalmas esés után ismét felveheti a tempót, míg Cseh Vilmos először vezet R5-ös autót.

Az ORC mezőnyében Gyarmati Ariel és Kocsis György vezet az első nap után, mögötte Órai Balázs és Vrezgó Balázs 17.9, Kocsomba Károly és Takács Gábor 55.9 másodperc hátránnyal állnak.
Az idei ORC bajnokságot már megnyerő Maricsek Miklós és Bán Viktor a váci pilóta betegsége miatt nem tudtak rajthoz állni a szezonzárón.

A Rali2-es bajnokság ifjabb Kanyik Antal és Nyirfás Julianna futamgyőzelmével zárult, miután végig vezetve magabiztosan végeztek az első helyen. A Peugeot-s páros mögött előbb Határ Attila, majd Csépe Gábor állt a második helyen, azonban mindketten kiestek, így végül Jánosa Ákos és Rubóczki Attila végzett a második helyen 1:17.5 perc hátránnyal. A harmadik helyet Trencsényi Vince és Pannuska Dávid szerezték meg mindössze nyolc tizeddel elmaradva Jánosáéktól.
Az idei Rali2-es bajnokságot már megnyerő Csomós Miklós ahogy Pécsett, úgy Egerben is már az ORB-ben indultak, ahol az első nap után vezetik a 2WD mezőnyt.

 

Fotó: Rallyeyes.hu