Visszatérés másfél év után

Az olasz ERC versenyen, a Róma Ralin ismét rajthoz áll Robert Consani, az IRC korábbi kategória bajnoka másfél év után indul ismét Európa-bajnoki versenyen.

A 35 éves francia versenyző korábban állandó tagja volt az ERC-nek, és a 2012-ben megszűnt IRC sorozatnak is.

Robert Consani a 2012-es ukrán IRC versenyen, a Jalta Ralin hívta fel magára a figyelmet először, amikor egy N-csoportos, kétkerék meghajtású Renault Megane RS-sel éppen Vizin László előtt szerezte meg a második helyet. Ugyanebben az évben második lett az IRC 2WD bajnokságában és megnyerte a Production kategóriát.

2013-ban még maradt a Renaultnál, de már ERC versenyeken indult, kevés sikerrel. Egy évvel később beállt a S2000-es mezőnybe Peugeotval és az Ír Ralin, valamint az Azori-szigeteken is negyedik lett, amit 2015-ben az osztrák Janner Ralin felülmúlt második helyével.

A lett Liepaja Ralin még elindult a S2000-es Peugeotval, majd R5-ös Citroënre váltott, ami nem volt jó döntés, bár akkor még nem lehetett tudni, mennyire lesz jó autó a DS3 R5. Az év során négyszer kiesett, csupán az Azori-szigeteken és Cipruson ért célba, mindkétszer ötödik helyen.

2016-ban már csak két versenyen indult az ERC sorozatában, maradt a Citroënneél és maradt a szenvedés is. A Kanári-szigeteken csupán abszolút 16. lett, majd Írországban kiesett és ez volt a mostani Róma Raliig az utolsó ERC versenye.

Kisebb versenyeken bár indult még tavaly, de november óta első versenyére készül, és ismét egy R5-ös Citroënnel. Hogy ezúttal több sikert fog e aratni a DS3-mal Olaszországban, kiderül a pénteken kezdődő Róma Ralin.

 

Fotó: DPPI