2024. április 30. 02:07

KezdőlapWRCJó irányba haladnak az M-Sport Rally2-es fejlesztései

Jó irányba haladnak az M-Sport Rally2-es fejlesztései

-

Az M-Sport Ford csapatfőnöke, Richard Millener bízik abban, hogy a Ford Fiesta Rally2-es modelljén végrehajtott fejlesztések versenyképesebbé teszik az autót a világbajnokság WRC2-es mezőnyében is.

Jari Huttunen a frissített technikával a kategória negyedik helyét szerezte meg az Észt Rallyn a hónap elején. Az autó aerodinamikáját némileg átdolgozták a futam előtt. Főként a hátsó szárny változott, amely hosszabb véglemezzel csatlakozott az autó hátsó részéhez, és a közepére elválasztóelemeket helyeztek el. A külső tükröket is módosították, amelyek így már sokkal jobban hasonlítanak a csapat csúcskategóriás, Puma Rally1-esén használt megoldáshoz.

Az aero mellett egy új felfüggesztési csomagot is hozott az alakulat annak érdekében, hogy javítsák az autó kezelhetőségét a tempós, murvás szakaszokon.

Jari Huttunen
Jari Huttunen | Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Huttunen a nyitó szakasz után vezette a WRC2-t, és a négynapos rali későbbi szakaszában is a második legjobb időt érte el, de korán bajba került a versenyen, ami elfedte az autóban rejlő új lehetőségeket.

Az eredmény ellenére látszott a fejlődés

A visszajelzések, amelyeket Jari (Huttunen) a változtatásokkal kapcsolatban adott, mind pozitívak voltak. A pénteki problémáink nem függtek össze az autóban végrehajtott változtatásokkal.” – mondta Richard Millener.

Elégedettek vagyunk azzal a sebességgel, amit Jari és az autó mutatni tudott, amikor minden jól működött. Egy olyan gyors ralin, mint az észt, ha néha hibázol, nagyon nehéz visszajönni.

Ez történt Észtországban is, de bízunk ezekben az alkatrészekben, és tudjuk, hogy az autónak meglesz a szükséges sebessége.

Jari Huttunen
Jari Huttunen | Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Finnországban Pumát vezet majd Huttunen

Jari Huttunen a Finn Rallyra leparkolja a Fiestát és a csapat öt hibridhajtású Ford Puma Rally1-eseinek egyikével vág neki a hazai futamának augusztus 4-7. között. A finn pilóta  mellett Craig Breen, Adrien Fourmaux, Gus Greensmith és Pierre-Louis Loubet is ott lesz a mezőnyben az M-Sport csúcstechnikájával.

Az angliai alakulat nem nevezett WRC2-es autót a versenyre, bár a cseh pilóta, Martin Prokop egy privát Ford Fiestával vág majd neki a küzdelmeknek.

Forrás:DirtFish

Friss