2024. április 30. 15:39

KezdőlapNE VEDD ELSajtótájékoztatóval indult a ZEG Rally Show programja

Sajtótájékoztatóval indult a ZEG Rally Show programja

-

Bár maga a verseny vasárnap lesz Zalaegerszegen és környékén, a szerda délelőtti sajtótájékoztatóval hivtalaosan is elkezdődött a II. ZEG Rally Show. A pálya és a szervizpark is épül, pénteken pedig már tesztelhetnek a versenyzők a ZalaZONE területén.

A sajtótájékoztatón ismertették a II. ZEG Rally Show és az EnduroGP of Hungary szervezésével kapcsolatos aktualitásokat Zalaegerszegen. A rendezvényen felszólalt Dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere, Lázár László, a HUMDA Zrt. kommunikációs igazgatója, Őry Tamás, a TRP Hungary ügyvezető igazgatója, Vigh László országgyűlési képviselő és Bakos Sándor, Bocfölde polgármestere.

„Nagy öröm számunkra, hogy ismét megrendezésre kerül a ZEG Rally Show. A rendezvény ötlete több, mint egy évvel ezelőtt merült fel, akkoriban a koronavírus világjárvány miatt egy csomó programot elhalasztottunk és töröltünk is. Ekkor jöttek a szervezők azzal, hogy augusztus elején lenne egy ilyen rendezvény Zalaegerszegen. A tavalyi rendezvény megmutatta, hogy mekkora sikert aratott ez a polgáraink, a városlakók és a környező lakók körében. Természetesen minden ilyen rendezvény nehézségekkel jár, jelen esetben például a közlekedés szempontjából. Mindenkitől azt kérném, hogy legyen toleráns, ez a közlekedésben a legfontosabb. Mielőtt elindulnak otthonról vegyék figyelembe, hogy a felújítások miatti lezárások mellett újabb korlátozások jelennek meg. Időben indulva, biztonságosan érjenek el a kiválasztott célhoz. A nehézségek mellett a legfontosabb, hogy lesz egy ilyen rendezvény újra Zalaegerszegen. Egy csodálatos rendezvény, új helyszínekkel és egy új versenyelemmel, az EnduroGP-világbajnokság magyarországi futamával, aminek nagy örömmel adunk helyet a környező települések részvételével” – mondta el Dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere, majd a nevezési díjak felajánlásáról is beszélt.

ZEG Rally
foto: TRP Hungary

„A legfontosabb, hogy Zalaegerszeg az összefogás városa is. Amikor megszólítjuk a polgárokat, a szervezeteket, a cégeket, akkor szívesen adakoznak. Ennek a rendezvények is van jótékony hatása, hiszen a szervezők a bevételből felajánlást tettek az óvodáink felújításához, működtetéséhez és eszközökkel való ellátásához. Ez kapcsolódik a rendezvényt egy héttel követő jótékonysági akciónkhoz is. A hagyományosan az Aquacity-ben megrendezendő jótékonysági főzésünkhöz is, ahol nagyjából 100 csapat szokott részt venni. Ennek a bevételét idén szintén az óvodáinknak tudjuk adni. A rendezvényen az örömvezetés mellett, a versenyzők nem csak a másodpercekért fognak küzdeni, hogy szórakoztassák a jelenlévőket, nézőket, hanem a közlekedésbiztonságra is helyeződik a hangsúly. Ezen a területen Zalaegerszeg hagyományosan együttműködik a HUMDA-val. Ez már nem az első ilyen rendezvény, hiszen volt már az óvodásoknak szervezett hasonló program is a Dísztéren, nagy sikerrel. Mi várjuk a HUMDA-nak és a TRP Hungary-nak a további ötleteit, hogy hogyan lehet Zalaegerszegen a közlekedésbiztonságot és a szórakozást ötvözve rendezvényeket tartani, mi erre nyitottak vagyunk.”

ZEG Rally
foto: TRP Hungary

„Bízunk abban, hogy az autó-motorsport által olyan üzenetet tudunk átadni, ami nem csak az autó-motorsportra terjed ki, hanem ahogy Alpolgármester Úr jelezte, a közlekedésbiztonságra, a fenntarthatóságra és egyéb olyan kapcsolódó témákra, ami egyébként társadalmilag fontos lehet” – mondta Lázár László, Lázár László, a HUMDA Zrt. kommunikációs igazgatója. „Nagyon fontos megemlítenem, hogy körülbelül másfél éves előkészítő munka után elindult a HUMDA Akadémiája, ahol tehetséges utánpótlás sportolókat fogunk nevelni. Bízunk benne, hogy ők lesznek azok a generáció, akik a jövő Michelisz Norbijai, Talmácsi Gáborjai lesznek, és minél jobb eredményeket érnek el, ezzel a HUMDA Academy még nem nagy, de annál bizakodóbb jövőképét építi a továbbiakban. Azt látjuk, hogy ez a program most már annyira komplett, hogy a család minden tagja meg fogja találni a maga érdeklődését, kisgyerekektől elkezdve az idősebbeken át, és azok is, akiket csak az autó-motorsport érdekel. Bízunk benne, hogy mindenki nagyon jól fogja magát érezni és szeretnénk, ha ez egy állandó rendezvény lenne, ami mind a városnak, mind nekünk is nagyon nagy öröm.”

ZEG Rally
foto: TRP Hungary

Őry Tamás, a TRP Hungary ügyvezető igazgatója az idei újdonságokat részletezte.

„Rendezvényszervezőként a mi feladatunk az, hogy egy olyan eseményt szervezzünk, ami évről évre fejlődik. Tavaly azt tapasztaltuk, hogy nagyon kedvesen fogadott minket a város, nagyon elégedettek voltak a nézők és a versenyzők is. Ezúton szeretném megköszönni Alpolgármester Úrnak és Képviselő Úrnak is a segítséget, és azt, hogy a város és a környék a támogatásról biztosít minket. Megtapasztaltuk, hogy enélkül nem lehet jó rendezvényt lebonyolítani. A tavalyi év sikereihez képest igyekeztünk újításokat hozni, a tavalyi 38 km-ről megnöveltük a versenytávot 60 km-re, a tavalyi 50 fős nevezői létszám is megnőtt 60-ra és kivittük a városból a versenyt két gyorsasági szakasszal. A másik újdonság az EnduroGP-világbajnokság, ami a motoros szakágak közül a legközelebb áll a rallyhoz, külön örülök, hogy illusztris magyar versenyzők is megmutathatják a közönségnek a tudásukat. Kérjük a lakosság megértését a fennakadások miatt, cserében egyedülálló élményt nyújtunk. Bízom benne, hogy Zalaegerszeg és a környék az autó-motorsport fővárosa lesz a hétvégén.”

ZEG Rally
foto: TRP Hungary

Vigh László országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy miért ideális helyszín Zalaegerszeg és a ZalaZONE egy rally show számára.

„Zalaegerszegen építjük fel az elektromos autók tesztelésére alkalmas tesztpályát 265 hektáron, a járműipar hazai Szilícium-völgyét, és ehhez kapcsolódik minden olyan rendezvény, ami a járműiparhoz, gépjárműiparhoz és a motorsport kötődik. Ez jelzi azt, hogy az innováció egyik fővárosában járunk. Nem véletlenül jött ide egy óriáscég, az AVL, amely felépítette már a kutatóközpontját, aztán ide szeretne jönni a Bosch és a TÜV Rheinland is. Nemrég adtam át a Rheinmetall német hadipari cég gyártóbázisát, ami mintegy 25 ezer négyzetméteres épület. Nemsokára drónközpontot fogunk építeni és eheti hír, hogy bejelentkeztek hozzám a repülőgépgyártás kapcsán, hogy szeretnének egy bemutató versenyt tartani Zalaegerszegen. Minden, ami a földön, vízen, levegőben a közlekedést jelenti, az ma Zalaegerszegre szeretne jönni, úgyhogy ennek egyik folyamodványa az, hogy idehozták ezt a rendezvényt is a gyönyörű szép városunkba.”

Bakos Sándor Bocfölde polgármestere pedig az Enduro GP házigazdájaként méltatta a világeseményt.

„Nagy megtiszteltetés Bocfölde számára, hogy Zalaegerszeggel közösen vendégül láthatja az EnduroGP nemzetközi mezőnyét. Egy olyan kistelepülés, mint Bocfölde, minden alkalommal keresi a lehetőségeket és programokat, amiket a környékben élőknek és a községben élőknek tud biztosítani, viszont a lehetőségei korlátozottak. Ezért is nagyon örültünk a megkeresésnek és mondtunk azonnal igent az EnduroGP megrendezésére.”

„Remélhetőleg az EnduroGP otthonra talál Bocföldén, a göcseji dombok között egy olyan izgalmas pályát tudtunk kialakítani és biztosítani, ahol a versenyzők is megtalálják a kihívást, és szívesen visszatérnek majd hozzánk. Ők és a környékbeli emberek is tartalmas, jó szórakozásban részesülnek majd a hétvége folyamán Zalaegerszegen és Bocföldén is. Köszönetünket fejezem ki Kálmán Alfréd bocföldei lakónak, aki egykori aktív versenyzőként nagyon sokat segített a szervezőknek és a kapcsolatépítés terén azért, hogy az EnduroGP futama Bocföldén valósulhasson meg.”

Forrás:zegrally.hu

Friss