2024. április 30. 10:02

KezdőlapWRCA Toyota főnök kihívta Kalle Rovanperát egy párviadalra

A Toyota főnök kihívta Kalle Rovanperát egy párviadalra

-

A Toyota első embere Akio Toyoda személyesen is ott volt az Ypres Rallyn, ahol elmondta, hogy mennyire fontos a WRC program a márka számára.

A Toyota elnöke azért utazott az Ypres Rallyra, hogy megismerje a Toyota új hidrogénüzemű koncepcióját, a GR Yarist, a WRC legenda, Juha Kankkunen mellett. A hidrogénüzemű autók a Toyota jövőbeli alternatív üzemanyagforrásokkal kapcsolatos kutatásának és fejlesztésének fő irányát jelentik. Toyoda a Power Stage után vasárnap a sajtónak nyilatkozva hagsúlyozta a WRC fontosságát a Yaris márka globális értékének növelésében.

„A Yaris egyre népszerűbb az európai régióban, de nem csak ott. A Yaris névre váltottunk szerte a világon” – mondta Toyoda. „A Yaris név egyfajta szimbólum a Toyota számára a motorsportban, ami szerintem valóban hozzájárult a Toyota értékének növeléséhez.”

„Ez a Power Stage ennyi nézővel nagyon különleges. Valóban átéreztem a WRC élményt” – nyilatkozta Toyoda miután végigmentek a Power Stage-en. Méltatta azt a munkát is, amely azért folyik, hogy a világbajnokság valóban globálissá váljon.

„Az FIA különböző helyszíneket választ a világ minden tájáról. Japán is ide tartozik, ami nagyon fontos a japán rally rajongók számára, hogy világszínvonalú versenyzőkkel és navigátorokkal a motorsport egyik csúcsát lássák. Szerintem ez elég izgalmas.”

Arra a kérdésre, hogy mi a benyomása a Toyota 2022-es sztárpilótájáról, Kalle Rovanperáról, a Toyota elnöke egy kihívással válaszolt.

„Szeret fánkokat rajzolni. Jó vagyok a fánkban is. Egy nap szeretnék versenyezni Kallével, hogy ki rajzolja a legjobb fánkot az aszfaltra!”

Persze tudni kell, hogy Toyoda úr nem vcsak a pálya széléről kedvelei a rallyt, ha lehetősége van rá, szívesen beül a vezetőülésbe is.

Toyoda
foto: wrc.com

 

Forrás:wrc.com

Friss