back to top
2024. október 27. 00:26

KezdőlapWRCRovanpera: nincs még vége

Rovanpera: nincs még vége

-

Hiába vezeti toronymagasan a bajnokságot, Kalle Rovanpera azt mondja, hogy amíg nincs meg a cím, nem lehet hátradőlni.

A 21 éves finn a hónap elején kiesett az Ypres Rally nyitónapján, és ez a baleset emlékeztette arra, hogy bár 72 pontos előnye van, még nem nyerte meg a bajnoki címet.

Rovanperának legalább 90 pont előnnyel kell befejeznie a jövő heti Akropolis Rallyt (szeptember 8. és 11. között) a bajnoki másodikhoz képest ahhoz, hogy bajnok legyen Lamiában. Matematikailag már csak Tanak és Evans lehet rá veszélyes, Neuville már most 97 pont hátrányban van.

Ez azt jelentené, hogy Ott Tänakot legalább 18 ponttal, a csapattársát, Elfyn Evanst pedig mindössze három ponttal kell megelőznie Görögországban. Rovanpera továbbra is óvatos az esélyeit illetően – annak ellenére, hogy idén kilenc versenyből öt győzelmet aratott.

Rovanpera
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Semminek nincs vége, amíg nincs vége. Nem fogok rágondolni. Továbbra is csak arra törekszem, hogy pontokat szerezzek, és jó eredményeket szerezzek a közelgő hétvégéken. Természetesen az élen állni jó és szép – de jelenleg még mindig csak egy első hely és nem bajnoki cím” – mondta Rovanpera.

„Ami Belgiumban történt, újra megtörténhet. Mindig igyekszel tökéletes lenni, és a tökéletes rallyt teljesíteni, de néha előfordulhatnak hibák. Ezt láttuk, és igyekszünk ezt elkerülni a jövőben” – tette hozzá a WRC listavezetője.

A forró, száraz idő és a nagyon kemény terep miatt extrém nehéz verseny az Acropolis Rally, Rovanperä azonban jó emlékeket őriz. Tavaly először versenyzett itt, és nagyon magabiztos előnnyel, 42,1 másodperces különbséggel győzelmet aratott.

„Ha száraz lesz az idő, nem lesz egyszerű elsőnek menni a pályán, de Ott (Tanak) és a többiek közvetlenül mögöttem jönnek, úgyhogy remélhetőleg nekik sem lesz sokkal könnyebb” – latolgatta az esélyeket Rovanpera.

foto:Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Forrás:wrc.com

Friss