2024. április 30. 02:25

KezdőlapF1Átigazolási díj fejében válthat csapatot Pierre Gasly?

Átigazolási díj fejében válthat csapatot Pierre Gasly?

-

Sajtóhírek szerint megszületett a megállapodás Pierre Gasly és az AlphaTauri között, hogyan távozhat. Így szabad az út számára az Alpine-hoz.

2017 óta versenyez a Forma-1-ben Pierre Gasly, ezalatt valamilyen formában mindig a Red Bull család tagja volt. A francia az évek során kizárólag a Toro Rossónál, majd az átbrandelés után AlphaTaurinál, vagy az anyaistállónál, a Red Bull Racingnél versenyzett. Gasly nem titkolt célja az, hogy jelenlegi állomáshelyénél erősebb csapatnál folytassa 2023-tól.

Erre a Red Bullnál gyakorlatilag semmilyen esélye sincs, viszont képbe került az Alpine. Miután jelenlegi munkáltatója nem szívesen válik meg tőle, így hosszas tárgyalás kezdődött a franciákkal, ennek a folyamatnak pedig most kerülhet pont a végére.

A The Race információi szerint az Alpine még egy bizonyos összeget is fizet majd Gasly szolgálataiért cserébe. A csapat egy 2023-ig szóló szerződésből vásárolja ki ezzel a versenyzőt. Ezzel egyébként az is biztosnak látszik, hogy az Alpine versenyzés szintjén nem tervez Oscar Piastrival, az ő szerződésszegése így „csak” anyagi vonzattal jár majd, amennyiben az Alpine-nak adnak igazat a jogi procedúrában. Ez a kártérítés érkezhet a versenyzőtől, illetve az őt elhappoló McLarentől is.

Jelen állás szerint az AlphaTauri versenyzője vagyok” – igyekezett elhessegetni a pletykákat Gasly. „De persze mindenki tisztában van a helyzetemmel. Viszont egyelőre semmilyen változás nem történt ezügyben.

Gasly azt sem kívánta kommentálni, hogy egy róla feltöltött videóban, amiben George Russell-lel és Charles Leclerc-rel beszél a Belga Nagydíj versenyzői parédájára tartva arról beszél, hogy már csak a részleteket kell megalkotniuk az átigazolást illetően.

Akármi is lesz Gasly sora, bőven van még a 2022-es szezonból is rá váró feladat. „Egyelőre itt vagyok, és az AlphaTauri sikeréért dolgozom. Ők adták az első F1-es ülésemet, nekik köszönhetem az első győzelmemet is. Nem érzem, hogy bármit kommentálnom kellene.

Forrás:The Race

Friss