2024. április 30. 21:06

KezdőlapF1Megjött az özönvíz Szingapúrba, és elmosta a harmadik edzés felét

Megjött az özönvíz Szingapúrba, és elmosta a harmadik edzés felét

-

Charles Leclerc végzett az élen az eső által nehezített szingapúri harmadik szabadedzésen.

Fél órás csúszással vette csak kezdetét a Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzése, az utolsó tréninget megelőző órákban ugyanis olyan mennyiségű eső hullott a pályára, hogy az FIA nem tartotta azt alkalmasnak a körözésre.

Az eső azonban végül elállt, úgyhogy fél órára (szabadedzést nem halasztanak, így az óra menetrend szerint elindult) kijöhetett a mezőny a rohamosan száradó aszfaltcsíkra. Eleinte esőgumikon próbálkoztak a pilóták, ám a kék oldalfalú Pirelliket hamarosan felváltotta a köztes gumi.

Annak ellenére, hogy a pálya helyenként továbbra is igen vizes volt, csak kisebb hibákat láthattunk, és a falakat mindenkinek sikerült elkerülnie. A Haas viszont nem tudta elkerülni azt, hogy vizsgálat alá vonják, amiért úgy engedte útjára a bokszban Mick Schumachert, hogy nem rögzítették megfelelően a jobb hátsó kerekét. Szerencsére azonnal a fülére szóltak, hogy álljon meg, majd visszatolták az autóját, és rendesen meghúzták az anyát. Vélhetően pénzbüntetést fog kapni a csapat.

Ami az időket illeti, az intermediate gumikon a Ferrari állt az élre, és lenyomta az addig vezető Max Verstappent, így végül Charles Leclerc kaparintotta meg az első helyet 1:57.782-vel. Mögötte közel 6 tizedes lemaradással Max Verstappen végzett, míg a harmadik helyre a csapattársától 1 másodpercet kapó Carlo Sainz ért oda. Fernando Alonso folytatta pénteki remeklését és bejött a negyedik helyre, míg mögött Pérez, Stroll, Ocon, Vettel, Russell, Ricciardo volt az első tíz sorrendje.

A Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzésének végeredménye

 

Friss