back to top
2024. szeptember 21. 05:28

KezdőlapWRCMoncet: Öt hónap lemaradást már behoztunk, de még vissza van negyedévnyi 

Moncet: Öt hónap lemaradást már behoztunk, de még vissza van negyedévnyi 

-

Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese szerint nyolc hónap lemaradásban volt a koreai gyártó a WRC szezon elején, amiből már nyolc hónapnyit sikerült ledolgozni. 

A Hyundai nagyon későn kezdte építeni a Rally1-es autókat, ezért komoly lemaradásban volt a WRC szezon elején. A hátrányt folyamatosan sikerült a koreai gyártónak csökkenteni, ami négy futamgyőzelem formájában is megmutatkozott az év második felében, azonban Julien Moncet szerint még mindig van min dolgozni. 

“A szezon elején fél év, sőt nyolc hónap lemaradásban voltunk a Toyotától – mondta a Hyundai csapatigazgató-helyettese a belga-francia RTBF oldalnak. – Jelenleg azt gondolom, hogy már csak három hónapnyi a lemaradásunk. Célunk, hogy a fejlesztési jokerek segítségével egy komplett csomagot frissítsünk az autókon, amivel utolérjük, majd lehagyjuk a Toyotát.” 

A japán gyártó a Spanyol Rallyn megnyerte a gyártók vb címét is, ennek ellenére nem kell szégyenkeznie a Hyundainak sem. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“Azért vagyunk a WRC-ben, hogy bajnokságokat nyerjünk, ezért csalódás, hogy idén erre nem voltunk képesek. Azonban szégyenkeznünk nem kell a spanyol verseny után sem, hiszen három autót vittünk a legjobb öt közé. A bajnoki címekért érdemben nem tudtunk harcolni, de szeretnék köszönetet mondani az egész csapatnak az elmúlt hónapokban végzett munkáért, amivel eltudtuk halasztani a Toyota ünneplését. Most már Japánra készülünk, ahol képesek lehetünk jó eredményt elérni, miközben már egy még jobbról álmodunk.” 

Friss