2024. április 30. 07:01

KezdőlapTEREPRALLYAl-Attiyah szerint Alonso visszatér majd a Dakarhoz

Al-Attiyah szerint Alonso visszatér majd a Dakarhoz

-

Fernando Alonso 2020-ban a Dakarba is belekóstolt. A spanyol versenyző a gyári Toyota Hiluxban a várakozásokat felülmúlva a 12 szakaszból nyolcon a legjobb tízben végzett, és végül a 13. helyet szerezte meg. A spanyol ugyan 2024 végéig a Forma-1-ben marad, de később nem kizárt, hogy visszatér a tereprallyhoz.

A négyszeres Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah úgy érzi, Alonsónak megvan az étvágya a tereprallyhoz, és úgy véli, hogy bármelyik élversenyző sikeres lesz a maratonon, ha elegendő tapasztalattal rendelkezik a terepen.

„Még mindig drukkolok Fernandónak, hogy újra részt vegyen egy Dakaron” – mondta a katari versenyző. „Ismerem Fernandót az F1-ből, de személyesen csak akkor találkoztunk, amikor 2020-ban csatlakozott a csapathoz. A csapat megkért, hogy segítsek tanítani Fernandót a homokdűnék között. Három napunk volt Katarban, és épphogy 50 Celsius fok alatt volt a hőmérséklet, és igazán csodálatos munkát végzett. Nagyon-nagyon tehetséges.”

„Amikor először voltunk a Dakaron, megmutatta a sebességét. Egy ilyen versenyhez tapasztalat kell, mert ha nézed a Dakar történetét, akkor négy-öt-hat év tapasztalattal kell rendelkezned ahhoz, hogy nyerj. De nagyon jó volt, hogy itt volt Fernando. Azóta is beszélünk. Várjuk őt vissza.”

Al-Attiyah úgy gondolja, hogy Alonso még visszatérhet. „Imádta a Dakart, és biztos vagyok benne, hogy talán egy  vagy két év múlva visszajön.”

Talán igaza van, hiszen nem sok szakágban fordul elő olyan, mint ami Alonsoval történt a 2020-as versenyen, amikor a Hiluxszal felborult egy dűnén, de az autó talpra esett, és folytatni tudták a versenyt.

Friss