2024. április 30. 19:17

KezdőlapWRCKét autóval indul a Hyundai a WRC2-ben

Két autóval indul a Hyundai a WRC2-ben

-

A Hyundai Motorsport ebben a szezonban két autóval nevez a WRC2-es kategóriában. Teemu Suninen és Fabrizio Zaldivarral vezeti majd a két Hyundai i20 N Rally2-t a 2C Compétition csapatban.

A páros második egymást követő szezonban tér vissza az i20 N Rally2-vel, mindegyikük a 2022-es, a Hyundai által sikeresnek elkönyvelt, szezon során szerzett rengeteg tapasztalattal felvértezve.

Tavaly Ott Tänak RedGrey Team csapatát bízták meg a Hyundai WRC2 programjának lebonyolításával. Miután Tänak most az M-Sport Fordnál versenyez, a 2C Compétition vállalta a WRC2 program felügyeletét. A francia csapatnak már van tapasztalata a Hyundai Motorsporttal közös munkában, korábban Pierre-Louis Loubet és Oliver Solberg i20 WRC-it versenyeztették a csúcskategóriában.

Teemu Suninen tavaly a hatodik helyen végzett a bajnokságban, két második helye mellett győzelmet szerzett a Spanyol Rallyn. Reméli, hogy 2023-ban megnyerheti a bajnoki címet.

„Úgy érzem, jó munkát végeztünk, hogy a Hyundai i20 N Rally2-t győztes autóvá fejlesszük. Véleményem szerint megvan a győzelemhez szükséges dolog, így könnyű volt a Hyundai Motorsportnál folytatni, különösen most, amikor a WRC2 rendkívül versenyképes lesz” – mondta Suninen.

Suninen
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Fabrizio Zaldivar eközben azt reméli, hogy 2022-ben szerzett tapasztalataira építhet. A 21 éves paraguayi tavaly megszerezte első WRC2-es szakaszgyőzelmét az Észt Rallyn. Nemrég bekerült a WRC legtöbbet fejlődő pilótája szavazásba is, ahol második lett Grégoire Munster mögött.

Ugyanazzal a megközelítéssel folytatom a felkészülést a versenyekre. 2023 lesz a második szezonom a Hyundai i20 N Rally2-vel, ami változást jelent, hiszen a 2022-ben összegyűjtött adatokra és tapasztalatainkra építhetünk. Nagyon várom, hogy elkezdhessek egy új szezont” – mondta Zaldivar.

Zaldivar
Fotó: Hyundai Motorsport

A paraquayi versenyző tavaly rengeteget ült autóban. Míg Suninen csak hét versenyen indult, Zaldivar 21 versenyen állt rajthoz, a WRC futamok mellett a hazai bajnokságában és Argentínában is versenyzett.

Mindkét pilóta a következő hónapban a Svéd Rallyn kezdi meg a szezonját, a tervek szerint Horvátországban, Portugáliában, Olaszországban, Észtországban, Finnországban és Chilében indulnak majd.

Suninen
Fotó: Hyundai Motorsport

Friss