2024. április 27. 19:01

KezdőlapWRCLappi szerencsés kimenetelű balesetének nagyon sok ember nem örült

Lappi szerencsés kimenetelű balesetének nagyon sok ember nem örült

-

Esapekka Lappi mexikói balesete szerencsés kimenetelű lett, hiszen a finn páros nem sérült meg, azonban nagyon sok embernek okozott kellemetlenséget. 

Esapekka Lappi a Mexikó Rally szombati nyitó szakaszán szenvedett balesetet, ami következtében autójukra egy villanypózna borult, a finn pilóta és navigátora, Janne Ferm szerencsére nem sérült meg, azonban sok embernek okozott bosszúságot. 

Gilles Spitallier, a verseny menedzsere elárulta, hogy két közeli faluban is áramszünet volt a pózna kidöntése miatt. Azonban a szakaszt később sem tudták már megrendezni, továbbá a Rally1-es indulókon kívül mindenkinek etap lett a szombati első három szakasz. 

“Sokan jöttek a szakaszokra versenyt nézni, és megvették jegyeiket – mondta Gus Greensmith a Dirtfishnek. – Lappi balesete után azonban csak a Rally1-es autókat láthatták, igaz azok érdeklik a legtöbb embert.” 

Greensmith ért elsőként Lappi balesetéhez és a brit pilóta a saját tűzoltókészülékét is a finn versenyzőnek adta, hogy a kigyulladt Hyundait el lehessen oltani. Emiatt a skodás versenyzőnek nem maradt tűzoltókészüléke. 

“Sok távot kellett megtennünk etapútvonalon – mondta Emil Lindholm. – Mivel Gus nem tudott volna versenyezni tűzoltókészülék nélkül, még szerencse is volt, hogy így alakult.” 

Simon Larkin elárulta, hogy Mexikóban nagyon nehéz megoldani, hogy baleset esetén alternatív útvonalat használjanak a versenyzők. 

“Amikor először jártunk Mexikóban gyakorlatilag a mostani úthálózat nem is létezett – mondta a WRC Promóter versenyekért felelős vezetője. – A meglévő utakat a rally miatt építették, így nagyon kevés az alternatív útvonal. Természetesen nem szerencsés, hogy a Rally1-es versenyzőkön kívül a többiek nem tudtak szombat délelőtt versenyezni, de igazából nem tudtunk mit tenni. Mivel Gus tűzoltókészülék nélkül maradt még arra is gondoltunk, hogy egy helikopterrel juttatunk el egy készüléket számára.” 

Friss