2024. április 30. 19:13

KezdőlapWRCLatvala: Remélhetőleg Ogier és Evans tud a győzelemért harcolni Szardínián

Latvala: Remélhetőleg Ogier és Evans tud a győzelemért harcolni Szardínián

-

Jari-Matti Latvala bízik benne, hogy a Toyotának lesz esélye a győzelemre Szardínián is, ahol tavaly az egyik legrosszabb versenye volt a japán gyártónak. 

A Toyotának 2022-ben két igazán rossz versenye volt, Szardínián és Görögországban sem tudott egyetlen versenyzője sem dobogóra állni. 

Jari-Matti Latvala bízik benne, hogy idén jobban sikerül csapata számára az olasz verseny, bár azt tudja, hogy ezúttal Kalle Rovanpera vélhetően nem tud győzelemért harcolni. 

“Kíváncsi vagyok, hogy miként fog sikerülni az idei Szardínia Rally számunkra – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Tavaly ez a verseny volt az egyik legrosszabb számunkra, idén azonban a murvás versenyeken jól működtek a fejlesztéseink. A verseny során a péntek lehet a legnehezebb, amikor az 50 km-es Monte Lerno szakaszt is kétszer kell teljesíteni, különösen a délután folyamán lehet kritikus a gumikezelés. Kalle Rovanpera valószínűleg elsőként indulva nem tud majd győzelemért harcolni, ugyanakkor bízom benne, hogy ezt Sébastien Ogier és Elfyn Evans megtudja tenni. Érdekes lesz látni Takamoto Katsuta tempóját is, mely Portugáliában már egész jó volt.” 

A toyotás versenyzők közül Kalle Rovanpera tehát elsőként, Sébastien Ogier harmadikként, Elfyn Evans negyedikként, míg Takamoto Katsuta nyolcadikként indul pénteken, amikor 140 versenykilométer vár a mezőnyre. 

Friss