2024. április 30. 05:55

KezdőlapNE VEDD ELAlbert von Thurn und Taxis első idei győzelmével átvette a vezetést a...

Albert von Thurn und Taxis első idei győzelmével átvette a vezetést a Mitropa Kupában 

-

Miközben Magyarországon a Salgó Rally zajlott, megrendezték a Mitropa Kupa idei harmadik futamát, a szlovén Velenje Rallyt, melyet Albert von Thurn und Taxis nyert és átvette a vezetést a bajnoki pontversenyben is. 

Két osztrák verseny után Szlovéniában folytatódott a Mitropa Kupa a horvát Opatija Rally törlése miatt. Mivel a Velenje Rallyt a Salgó Rallyval egy időben rendezték, igen kevés magyar versenyző állt rajthoz a Mitropa Kupa értékelésében. 

A kilenc szakaszát és a 106.92 km-es versenytávot a Mitropa Kupa értékelésében a német Albert von Thurn und Taxis teljesítette leggyorsabban, míg a legjobb magyar eredményt Juhász Csaba és Juhász Zsolt érte el a hetedik helyen célba érve a Mitsubishivel. Merencsics Árpád és Gerebitz Márkó a hatodik szakaszon esett ki a Rally4-es Forddal. 

A Mitropa Club értékelésében Bencs Zoltán és Bencs Gábor harmadik helyen zárt Hondával, míg Kállai Tamás és Szilassy Arnold nem ért célba a Lada 2107-tel. 

Három verseny után a Mitropa pontversenyét Albert von Thurn und Taxis 34 pontos előnyre tett szert Klausz Kristóf előtt, míg a harmadik helyen a címvédő Hermann Gassner áll 41 pont hátránnyal. 

A Velenje Rally azonban a Mitropa mellett szlovén, és horvát bajnoki is volt, ahol szintén indultak magyar versenyzők. Közülük Kovács Antal és Istovics Gergő a Horvát Nemzetközi értékelésben a második helyet szerezte meg Hyundaijal a szlovén Rok Turk és Blanka Kacin mögött, míg Szilágyi János és Balai Róbert a horvát nemzeti értékelést nyerte meg. 

A további magyar indulók eredményét itt lehet megtalálni. 

A Mitropa Kupa mezőnye legközelebb a Mecsek Rallyn áll rajthoz.

Friss