back to top
2024. szeptember 21. 05:24

KezdőlapWRCLindholm győzelemmel kezdene a Hyundaijal

Lindholm győzelemmel kezdene a Hyundaijal

-

A Szardínia Rally után bejelentették, hogy a WRC2 címvédő Emil Lindholm is a Hyundai Motorsport Pilótafejlesztési Programjának tagja lett, a finn versenyző pedig már az első versenyén nyerni új csapatával. 

Craig Breen Horvát Rally előtti tragikus tesztbalesete után a Hyundai Motorsport kénytelen volt versenyzőt keresni, aki képes lehet Dani Sordoval felváltva a vezetni a harmadik Rally1-es Hyundai i20-at. 

A koreai gyártó végül Teemu Suninent választotta erre a feladatra, míg a finn versenyző helyére a WRC2 címvédője, Emil Lindholm érkezik a WRC2-es csapatba, aki Észtországban kezdi karrierjét a Hyundai csapatával. 

“A Hyundai Motorsporthoz való csatlakozás mellett döntött, hogy a márka nagyon sikeres a rallysportban, valamint nagyon elkötelezettek az utánpótlásnevelés terén is – mondta Emil Lindholm. – A csapat elhivatottsága a rallysport iránt megegyezik az én elhivatottságommal. Azt hiszem, az Észt Rallyn jó eredménnyel kezdhetem a versenyzést a csapattal. Korábban mindig jó versenyem volt Észtországban, ennek folytatása pedig a Hyundaijal még inkább lehetséges. Bízom benne, hogy az idén még más versenyeken is dobogóra állhatok.” 

Lindholm bár 2021-ben kiesett Észtországban, tavaly már nyerni tudott a WRC2-ben. 

Friss