back to top
2024. október 06. 00:30

KezdőlapF1Vettel: Gondolkoztam a visszatérésen

Vettel: Gondolkoztam a visszatérésen

-

Másfél éve vonult vissza a Forma–1-től, és jelenleg nem úgy tűnik, hogy valaha is visszatér oda, de Sebastian Vettel elismerte, foglalkoztatta a visszatérés gondolata.

Sebastian Vettel Imolában páratlan bemutatót hozott össze Ayrton Senna saját tulajdonában levő 1993-as McLarenjével, majd a sajtó képviselőinek rendelkezésére állt. A RacingNews365.com pedig azt tudakolta tőle, hogy hogyan áll a visszatérés gondolatával. A 2022 végén visszavonult, 299 F1-es futamot felölelő karrierje során 53 versenyt és 4 vb-címet nyerő pilóta pedig elmondta, hogy bár gondolkozott a visszatérésen, továbbra is úgy érzi, jó döntést hozott, amikor hátat fordított a száguldó cirkusznak.

Az év felvételei – Vettel is elérzékenyült Senna autójának vezetése után (videó)

„Egyelőre nem tervezem [a visszatérést]. Rengeteg dolog hiányzik a sporttal kapcsolatban, nehéz döntés volt [a visszavonulás], de boldog vagyok. Kiváltságosnak érzem magam, hogy ilyen pályafutásom és életem lehetett, és ennyi támogatást kaptam, de nem úgy kelek fel reggelente, hogy hiányoznak azok a pillanatok, amikor az emberek a dobogón a nevemet kiabálják. Szerintem eléggé realistán tekintek az életre, és próbálok új kihívásokat találni.”

Vettel 36 évesen még egyáltalán nem lenne öreg az F1-ben versenyzéshez, és az idei év elején fel is merült a neve Lewis Hamilton utódjaként a Mercedesnek, de ezek a pletykák mostanra teljesen elültek. Azt ugyanakkor nem zárhatjuk ki, hogy más sorozatban, például a WEC-ben (vagy akár csak a Le Mans-i 24 óráson) nem láthatjuk ismét versenyautóban. Az F1 azonban jelenleg nem téma.

„Igen, az vagyok – felelte Vettel arra a kérdésre, hogy elégedett-e az életével és az F1-es pályafutásával. – Mint mondtam, sok dolog hiányzik, de vannak olyanok is, amelyek nem, úgyhogy ennek mindig két oldala van. A Forma–1 manapság nagyon-nagyon intenzív, ha megnézzük a naptárt és a versenyek számát. Nehéz döntés volt, és nyilván gondolkodtam a visszatérésen, és előre tudtam, hogy gondolkodni fogok rajta. De végső soron semmi nem változott, úgyhogy továbbra is nagyon boldog vagyok a döntésemmel.”

Friss