back to top
2024. október 06. 05:26

KezdőlapWRCTanak győzelemért harcolna a Szardínia Rallyn

Tanak győzelemért harcolna a Szardínia Rallyn

-

Ott Tanak Portugáliában már a második helyet tudta megszerezni, és győzelmi esélyeit csak egy defekt miatt veszítette el, ezért Szardínián is szeretne az első helyért csatázni.  

„Úgy gondolom jó hétvégénk volt Portugáliában, így erre szeretnénk építeni, és most egy kicsit könnyebb, mert javult a tempónk – mondta Ott Tanak. – Szardínia nagy kihívást jelent a csúszós pályák miatt. Ez a nagyon meleg hőmérséklettel együtt mindent még nehezebbé tehet. Nagyon fontos lesz, hogy olyan beállításokat találjunk, amik eleve jobb tapadást eredményeznek. Ez minden évben egy izgalmas rally, éppen ezért szeretem. Nagyon közel voltunk a győzelemhez Portugáliában, mielőtt egy defektet szedtünk össze, Szardínián szeretnénk még erősebbek lenni.” 

8 Rally1-es, 40 WRC2-es páros áll rajthoz a Szardínia Rallyn

Tanak korábban 12-szer állt rajthoz Szardínián, ahol 2017-benelső WRC-futamgyőzelmét szerezte, majd ezt a sikert 2022-ben meg tudta ismételni. 

A Szardínia Rallyt péntek délutántól vasárnap délutánig, 48 óra alatt rendezik meg, a versenyzőkre 16 gyorsasági és 266.12 km versenytáv vár. A verseny száraz, nyári időjárás mellett kerül megrendezésre. 

Friss