back to top
2024. szeptember 28. 17:37

KezdőlapWRCSesks: Leírthatatlan élmény vezetni egy Rally1-es autót

Sesks: Leírthatatlan élmény vezetni egy Rally1-es autót

-

Martins Sesks a Lengyel Rallyn mutatkozhat be a WRC legerősebb kategóriájában, ahol az M-Sport egy hibrid rendszer nélküli Ford Pumájával áll rajthoz. A lett versenyző szája már a teszten is a füléig ért. 

Martins Sesks versenye bárhogy is alakul Lengyelországban, biztosan történelmet fog írni, mivel a lett versenyző fog először hibrid rendszer nélküli Rally1-es autót vezetni. 

Sesks már a teszten is nagyon élvezte a Ford Puma vezetését, így a versenyt is nagyon várja. 

Ogier megcélozhatja harmadik győzelmét a Lengyel Rallyn – Nevezési lista

“„Nagyon izgatott vagyok, hogy újra Lengyelországban versenyezhetek! – mondta Martins Sesks. – Nagyon szép emlékeink vannak erről a versenyről a tavalyi ERC-futam megnyerése után! Idén azonban egy teljesen más verseny lesz, mivel ez lesz az első versenyünk egy Rally1-es autóban. A múlt héten elvégzett tesztelés valami hihetetlen élmény volt, és teljesen más, mint bármi, amit korábban csináltam! Az autó nagyon gyorsan reagál, és az, hogy milyen gyorsan megy be a kanyarokban, olyan egyedi és leírhatatlan bárki számára, aki még nem vezette az autót. Nagy kihívás lesz felvenni a jó tempót a gyors lengyel pályákon, de ez lesz a cél. Azért, hogy hozzászokjunk az autó aerodinamikájához nem lesz az autóban hibrid rendszer, azonban szeretnénk jól felkészülni a Lett Rallyra is. A cél az, hogy minél több versenykilométert szerezzünk, befejezzük a rallyt, és minél többet tanuljunk.” 

19 gyorsasági szakasz vár a Lengyel Rally mezőnyére

Martins Sesks korábban három alkalommal indult már Lengyelországban, tavaly pedig kimagasló teljesítményt nyerni tudott az ERC-futamon. 

A Lengyel Rallyn 19 gyorsasági szakaszt és 303.16 km versenytávot kell a mezőnynek teljesíteni. A hétvége során néhány zápor könnyítheti meg elviselni a nyári kánikulát.   

Friss