back to top
2024. szeptember 28. 20:15

KezdőlapHírekDöbbenetes képsorok – videózó idióta idézett elő életveszélyt az IndyCar hétvégi futamán

Döbbenetes képsorok – videózó idióta idézett elő életveszélyt az IndyCar hétvégi futamán

-

Autóversenyen átmászni a kerítésen a lehető legveszélyesebb tett, amit néző sporteseményen elkövethet, időről időre mégis akadnak olyan őrültek, akik magukat és másokat is életveszélybe sodorva megteszik ezt. A hétvégén az IndyCar aktuális futamán történt a legutóbbi eset.

A jelenleg is zajló labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzésein rendszeresen láthatunk pályára rohanó nézőket (Cristiano Ronaldo különösen kedvelt célpontja a meccs alatti szelfire vágyó drukkereknek), ám azon túl, hogy az ilyesmi szabálytalan, különösebb veszélyt nem hordoz magában. Nem úgy az, ha valaki autóversenyen mászik át a kerítésen, és hirtelen száguldó versenyautók közelében találja magát. A Forma–1-ben is több példát láthattunk már arra, hogy nézők belógnak és magukat, illetve a pilótákat is életveszélybe sodorják, az elmúlt hétvégén azonban nem a Spanyol Nagydíjon, hanem az IndyCar Laguna Secában rendezett fordulóján történt ez meg.

Megúszta az idióta, hogy 350-nel elüssék, jól kitolt a McLaren-Mercedesszel, és még pénzt is kapott

Az idei 8. futam időmérő edzésén ugyanis egyszer csak arra lettek figyelmesek a közelben tartózkodók, hogy egy néző a védőfalon belül guggolva a legnagyobb természetességgel videózza telefonjával a tőle néhány méterre elszáguldó autókat. A 31 éves férfi szerencsére az aszfaltcsíkra nem ment be, és senki nem csúszott ki pont akkor pont oda. A Monterey megyei sheriff hivatal közlése szerint a férfi később megpróbált elrejtőzni a biztonságiak elől, de megtalálták, a tettéért pedig letartóztatták.

A vasárnapi versenyt a spanyol Alex Palou nyerte Colton Herta és Alexander Rossi előtt, amivel a Chip Ganassi Racing pilótája átvette a vezetést a pontversenyben. A korábbi F1-es pilóták közül – a már említett Rossin túl – Romain Grosjean a 4., Marcus Ericsson a 10., Pietro Fittipaldi pedig a 14. helyen végzett.

Friss