back to top
2024. szeptember 29. 00:23

KezdőlapF1Részletek derültek ki a Michael Schumacher családját ért támadásról

Részletek derültek ki a Michael Schumacher családját ért támadásról

-

A wuppertali ügyészség információkat hozott nyilvánosságra a Michael Schumacher családját ért támadás kapcsán. Az is kiderült, hogy eleinte a látszat fenntartásának érdekében egyezkedni kezdtek a zsarolókkal.

Mint arról nemrég mi is beszámoltunk, két férfi több millió eurót próbált meg kizsarolni Michael Schumacher családjától. Az akkor még csak a Bild értesülése alapján megjelent információt ezen a héten hétfőn a wuppertali ügyészség megerősítette, azaz most már biztos, hogy a Schumacher-család volt a zsarolók célpontja. A hatóságok azt elárulták, hogy a két férfit letartóztatták.

Az 53 esztendős apa és 30 éves fia az ügyészség közlése szerint azt állította a Schumacher-család alkalmazottainak, hogy olyan file-ok birtokában vannak, amelyekről „a család nem szeretné, hogy nyilvánosságra kerüljenek.” Hogy ne tegyék közzé ezeket, a két férfi 15 millió eurós fizetséget akart, bizonyítékként pedig néhány file-t el is küldtek a családnak, amely elterelés gyanánt belement az egyezkedésbe, de eközben értesítette a rendőrséget.

Az elküldött file-ok vizsgálata során a hatóságok megállapították, hogy a zsarolók Wuppertalból küldték azokat, majd múlt szerdán kiadták ellenük a letartóztatási parancsot. A rendőrség még aznap letartóztatta a két férfit a Hessen tartományban található Groß-Gerau település egyik szupermarketében, eközben pedig nyomozók átkutatták mindkettejük otthonát, az apa másik lakását, illetve munkahelyét. Ezen helyszíneken számos adattárolót foglaltak le.

Az elkövetők jelenleg feltételesen szabadlábon vannak, de akár öt év börtönt is kaphatnak.

Álpap, rejtélyes haláleset, fotózó „barát” – esetek, amikor elárulták Schumachert

Friss